Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2022 13:19:00

Královéhradecký kraj přispěl na úpravu bílých stop

Královéhradecký kraj přispěl na úpravu bílých stop

Necelými 1,9 miliony korun podpoří Královéhradecký kraj úpravy lyžařských běžeckých tras pro zimní sezonu 2022/2023. Tuto částku si rozdělí 11 provozovatelů horských středisek v Krkonoších, Kladském Pomezí či v Orlických horách.

„Královéhradecký kraj v zimě patří především díky své atraktivní nabídce mezi turisticky nejnavštěvovanější regiony v naší zemi. Běžecké aktivity jsou mezi lyžaři stále oblíbenější. I proto náš kraj v příštím roce chce výrobu bílé stopy pro běžkaře ještě více posílit. Mezi provozovatele horských areálů chceme v příštím roce rozdělit rekordní 3 miliony korun. Sledujeme tím mimo jiné i možnost nabídnout lidem méně nákladnou volnočasovou aktivitu s ohledem na ekonomickou krizi, jíž naše společnost v současné době prochází,“ uvedla náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za cestovní ruch.

Více jak 350 tisíc korun dostali na úpravu bílé stopy během letošní zimní sezony příjemci z královéhradecké a východní části Krkonoš. Necelých 350 tisíc korun putuje do Orlického Záhoří v Orlických horách. Kolem 150 tisíc korun obdrží provozovatelé do Kladského Pomezí, Rokytnice a Olešnice v Orlických horách a do centrální části Orlických hor. Příspěvky do 100 tisíc korun pak podpoří výrobu stopy pro běžkaře v novopacké Máchovce, v okolí Trutnova, pod krkonošskou Černou horou nebo ve Skuhrově nad Bělou.

Seznam příjemců a přidělená výše dotace na úpravu lyžařských běžeckých tras na sezonu 2022/2023:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama