Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2022 13:11:00

Oslavit začátek nového roku lze i bez zábavní pyrotechniky

Oslavit začátek nového roku lze i bez zábavní pyrotechniky

Komentář na facebookovém profilu k oslavám Nového roku.

 Přátelé, pevně věřím, že si oslavy příchodu roku 2023 užijete a vstoupíte do něj pravou nohou. Přesto bych vás chtěl poprosit, abyste dnes zvážili používání pyrotechniky. Pokládám ji nejen za zbytečnou, ale především za škodlivou.

Zatímco pro lidi je silvestrovská noc zábava, pro zvířata je to pravý opak. Jako majitel dvou pejsků každý rok vidím, jaké příkoří způsobují Donovi a Lordovi ohňostroje a rachejtle. Psi mají mnohem citlivější sluch a zvuky petard jim nahání paniku.

Netýká se to jenom psů. Zvířata slyšící ohňostroje mívá pocit, že mu jde o život. Takový šok může skončit tragédií i u volně žijící zvěře. Zděšení ptáci opouštějí svá hnízda, ryby se zase mohou přiotrávit zbytky pyrotechniky ve vodě v rybnících.

Oslavit začátek nového roku lze i bez zábavní pyrotechniky. Vždyť nejdůležitější je slavit v kruhu vašich nejbližších, rodiny, přátel i domácích mazlíčků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama