Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2024 11:07:22

Česká spořitelna zadlužuje své klienty! Pozor !

Česká spořitelna zadlužuje své klienty! Pozor !

Když na účtu nic není, není možné z něj platit! Pro Českou spořitelnu to ale neplatí. V klidu si dovolí poslat účet svého klienta do mínusu a ještě vymáhá mínusovou částku, jejíž výplatu bez souhlasu a povolení klienta z jeho účtu do debetu provedla.

 To, že Česká spořitelna není vůbec česká, ale patří Erste Group Bank AG 1100 Vídeň, Am belvedere 1, Rakouská republika mnozí ani netuší. Ostatně Českému státu nepatří žádná obchodní banka v naší zemi. Je to veliká škoda především pro české občany a firmy.

Zaměstnanci České spořitelny jsou čeští občané, vydělávající pro zahraniční vlastníky banky.

 Česká spořitelna v klidu vyplatí třetí osobě, která si o peníze řekne, z účtu klienta tolik, kolik si někdo určí. Klienta následně informuje, že jeho účet je v nepovoleném debetu, aby co nejdříve mínusovou částku doplatil včetně úroku a poplatku za nepovolený debet.

Selský rozum říká, že je to asi blbost, ale případ českého klienta z letošního února, kterým je obchodní společnost z Prahy to potvrzuje.

Exekutor požádal Českou spořitelnu, aby mu vyplatila určitou částku, kterou ale klient na účtu neměl. Česká spořitelna požadovanou částku vyplatila a uvedla tak účet klienta do mínusu. Okamžitě klientovi sdělila, že musí vložit na účet peníze, které Česká spořitelna svévolně poukázala exekutorovi, navíc že musí zaplatit i úrok a poplatky za neoprávněný debet.

Šokující je i skutečnost, že Česká spořitelna blokuje účet klienta již celý rok, i když exekuce nenabyla právní moci a byla předmětem soudního řízení.

Dotčený klient České spořitelny nemá účet, který by mu dovoloval čerpání do mínusu.
Šokující skutečností je fakt, že banka arogantně „vykrádá“ účet klienta a poukazuje peníze  třetí straně. 

Česká národní banka, Sekce dohledu nad finančním trhem, je o případu informována, nápravu zatím neprovedla.

Žijeme ještě v právním státě nebo se vracejí do našich životů „devadesátky“?

Je to varování pro všechny klienty České spořitelny. Víte, co vás všechno může potkat…?

Občané, buďte opatrní a zvažte, jaké bance svěřujete své finance, aby jste o ně nepřišli!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama