Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.01.2014 15:26:22

Tříkrálové postřehy

Tříkrálové postřehy

„Kážeme vodu a pijeme víno.“ Ani na samém počátku nového roku nezapomněla církev svatá prostřednictvím svých představitelů v našich luzích a hájích na převádění tohoto rčení do praxe. Vždyť s tím má zkušenost vlastně už stovky let.

Zatímco papež František ve Vatikánu kázal proti nespravedlnosti, která se na tomto světě děje, církevní preláti už u nás dohadovali první prodeje svého nově nabytého majetku. A když říkám nově, tak si za tím stojím, protože jim nikdy v historii nepatřil. Ukázková nespravedlnost na občanech České republiky. Sociální demokraté už tzv. církevní restituce dali na oltář, aby mohli ve vládě, kterou budou naoko řídit, obsadit svých osm postů. Dnes nám zástupci ČSSD povídají pohádky o tom, že dar církvím už nejde vzít zpět. Škoda, že na to nepřišli o tři měsíce dříve… Nicméně jsem očekával alespoň kapku dobrosrdečnosti ze strany církví. První příležitost měli při ničivých povodních v roce 2013. Výsledek? „Nedáme nic, pomozte si sami!“ Povídaly něco o tom, že dělají soustavnou dobročinnou činnost – například zřizují církevní školy. Zapomněly však už dodat, že na to dostávaly, dostávají a budou i v budoucnu dostávat dotace ze státního rozpočtu (ve jmenovaném příkladu církevních škol mohou tato zařízení čerpat na studenta/žáka dotaci ve stejné výši jako je poskytována školám státním – stejně tak to platí i v případě škol soukromých, pozn. aut.). Až vám tedy páni preláti budou příště kázat, ať jste při tříkrálových sbírkách solidární, vzkažte jim, že si mají nejprve zamést (nebo spíš nechat zamést – sami by přece nepracovali) před prahy vlastních paláců!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama