MUDr. Eva Kašová

Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • BPP
  • Rakovník
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2014 7:55:27

Zákon o státní službě

Zákon o státní službě

Debaty kolem služebního zákona se po letech, kdy byla zcela nesmyslně neustále odkládána účinnost zákona o státní službě z roku 2002, kdy zákon byl odkládán 12 let, vyhrotily.

Nyní byl narychlo přijat úplně jiný zákon. Když začaly spory ohledně finální podoby nového zákona, tak nespočívaly v tom, jak zajistit kariérní řád, vzdělávání, profesionalizaci a skutečné odpolitizování státní správy. Spočívaly bohužel hlavně v tom, kdo si vytvoří mocenské centrum, kdo bude jak koho jmenovat. Když vládní koalice řekla, že chce jednat s opozičními stranami, tak jsme neočekávali, že se zvláště ČSSD bude chtít dohodnout na konečné podobě primárně s pravicovými stranami TOP 09 a ODS, které za poslední roky nechávaly problém státní správy bokem. Přesto se tak stalo. Výsledek tak nepřekvapivě vůbec nenaplňuje ambice, které by měl nejdůležitější zákon pro fungování státní správy mít, aby poskytovala i kvalitní službu našim občanům. Jinak v rámci bojů o pozice prohrál hysterický Jiří Dienstbier, který už měl zjevně vybraného šéfa generálního ředitelství státní správy ( jeho následné vystupování bylo na úrovni dítěte, kterému vzali hračku ). Naopak z Ministerstva vnitra se stane klíčové centrum, které bude poskytovat ministrovi značnou kumulaci moci, vzhledem k tomu, že již dnes má pod sebou bezpečnostní složky i jejich inspekci.
MUDr. Eva Kašová, kandidátka do Senátu Parlamentu ČR pro volební obvod č. 6 – Louny 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama