MUDr. Eva Kašová

Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • BPP
  • Rakovník
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2014 14:05:53

Kýžené odpolitizování státní správy se nekoná

Kýžené odpolitizování státní správy se nekoná

Přes všechna vzletná slova před volbami či poté v průběhu přípravy nové podoby služebního zákona se ve finále nic pozitivního nekoná.

Ačkoliv bude vládní koalice vydávat finální návrh za velký úspěch, tak výsledek premiéra Sobotky a odpovědného ministra Dienstbiera je tristní. Depolitizace žádná, naopak vytvoření mocenského centra na Ministerstvu vnitra a dohoda s pravicovými stranami ODS a TOP 09 na rozdělení moci ve státě. Takový návrh samozřejmě KSČM nepodpořila. Kde je zajištění kontinuity a profesionalizace ve státní správě? Státní správa, která nemá podléhat politickým tlakům, které se také bez ustání mění. Státní aparát tak nemůže regulérně fungovat ve prospěch naší země a nyní státní správa dostala další politickou ránu. Je jasné, že když přijde nová vláda, tak skrze své ministry přichází s určitou novou vizí, kterou chce prosadit a kterou musí úředníci dodržovat. To je v pořádku. Jenže také existují dlouhodobé zájmy státu, které nikdo nedokáže definovat, neboť nám chybí aspoň pevný základ či strategie, vzhledem k neustálým změnám i na místech, která by měla být obsazena odborně a profesionálně. A i po dnešku je jisté, že tomu tak bude i dál.


MUDr. Eva Kašová, kandidátka KSČM do Senátu Parlamentu ČR pro volební obvod č. 6 – Louny 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama