ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2015 23:09:21

Pacienti v nemocnicích dostali knížky z krajské knihovny

Pacienti v nemocnicích dostali knížky z krajské knihovny

Karlovarský kraj a Krajská knihovna Karlovy Vary společně s nemocnicemi v Karlových Varech a v Chebu umožní pacientům vybrat si přímo na nemocničních odděleních ke čtení zatím z tří set darovaných knížek.

Myšlenka poskytnout knihy, které knihovnám darovali sami čtenáři, lidem v nemocnicích, vznikla před necelým rokem. „Knihy jsme postupně shromažďovali a teď je dáváme k dispozici hospitalizovaným pacientům. Jde většinou o kvalitní oddychovou beletrii, ne o „červenou knihovnu“. Kromě knižních titulů pro dospělé nabízíme také literaturu pro děti,“ uvedl ředitel krajské knihovny Vratislav Emler.

Knihy najdou pacienti v poličkách umístěných na chodbách nemocničních oddělení. Mohou si je vzít, kdykoliv se jim to hodí, nemocnice neplánuje vést evidenci darovaných titulů. „Iniciativu krajské knihovny jsme přivítali, dlouhodobě se snažíme naše aktivity propojit s činností dalších krajských organizací. Konala se u nás například výstava prací žáků karlovarské keramky, spolupracujeme s karlovarským muzeem,“ vysvětlil generální ředitel KKN Josef März.

Spolupráce nemocnic a knihoven si cení také náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik. Podle něj se kraj v budoucnu bude snažit podporovat i další společné projekty svých organizací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama