ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2015 8:51:54

Tip na výlet: Vyrazte na oslavy výročí Ohře do Kadaně

Tip na výlet: Vyrazte na oslavy výročí Ohře do Kadaně

Poslední červnová sobota bude patřit oslavám 1210 let od první písemné zmínky o řece Ohři. Na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani proběhnou pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla hlavní oslavy výročí řeky.


V sobotu 27. června se mohou návštěvníci těšit na bohatý odpolední program v podobě spouštění voru na řeku a jeho plavení, ukázek práce síťařů a zpracování ryb či putovní výstavy s názvem Řeka Ohře v proměnách času. Pro děti jsou v programu připraveny dvě pohádky či různé tvůrčí dílny. Na hlavním pódiu program doplní hudba, kouzelník a šermíři. „Během dne budeme ve stáncích prezentovat regionální produkty z Poohří i Krušných hor, k ochutnání bude například pivo, víno, žatecké klobásy, sladkosti z Kadaně. Představí se také regionální řemeslníci s proutěným zbožím, keramikou a šperky,“ uvedla ředitelka pořádající Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná.

Na akci, která má za cíl připomenout význam řeky v životě našich předků i v současnosti, se krom destinační agentury podílí také Kulturní zařízení Kadaň, občanské sdružení Naše Radonicko a Povodí Ohře. Záštitu nad akcí převzal hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel a radní Ústeckého kraje Ing. Ladislav Drlý. Podrobný program akce je k dispozici na webových stránkách​.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama