Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2010 12:20:38

Jsme jen v polovině cesty

Jsme jen v polovině cesty

Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem, kdo podpořili kandidáty ČSSD v komunálních volbách a v prvním kole voleb do Senátu.

Děkuji všem voličkám a voličům, kteří se nenechali znechutit vývojem po volbách do Poslanecké sněmovny, kdy vítězná ČSSD nakonec zůstala díky dohodě pravicových stran v opozici, a přišli volit! Velmi si této podpory vážím!

Výsledky jsou prozatím velmi nadějné, čekají nás ale složitá koaliční jednání na jednotlivých radnicích a především druhé kolo voleb do Senátu v pátek 22. října a v sobotu 23. října. Jsme tedy teprve v polovině cesty. Ta obtížnější druhá polovina je před námi. Nic není definitivně dáno a rozhodnuto!

Až druhé kolo senátních voleb rozhodne o tom, zda se ČSSD podaří změnit Senát a zvolit 12 nových sociálně demokratických senátorů. Usilujeme o to, aby se Senát stal skutečnou pojistkou proti dnešní absolutní svévoli Nečasovy pravicové vlády.

Svoji funkci může Senát naplno splnit jen tehdy, pokud v něm bude jiná většina, než je dnes v Poslanecké sněmovně. Sociálně orientovaný nový Senát může korigovat vládní reformy. Jsou totiž reformy spravedlivé a nespravedlivé, reformy správné a chybné, reformy únosné a reformy sociálně nepřijatelné. V Senátu chceme důsledně čelit nespravedlivým, chybným a sociálně neúnosným reformám.

Pokud ČSSD získá v Senátu většinu, bude Nečasova vláda nucena začít jednat s opozicí o podobě klíčových změn a hledat přijatelnější kompromisy. Zejména, pokud jde o podobu pokračování reformy penzí.

Senát je důležitý, dnes už to přiznává dokonce i Petr Nečas :-) :-) :-).

Bez souhlasu Senátu nelze změnit ústavu, měnit volební zákony, uzavírat mezinárodní smlouvy nebo třeba navyšovat počty našich vojáků v zahraničí.

Nový Senát se může stát místem, kde bude vládní politika podrobena zkoumání a svobodné kritice nejen ze strany ČSSD, ale také občanských iniciativ, odborů, nevládních stran, zkrátka všech, kdo budou stát o dialog o dalším správném směřovaní naší země.

ČSSD potřebuje ve druhém kole senátních voleb podporu všech sociálně cítících demokratů. Účast a podporu všech, kterým záleží na rovnováze a sociálním dialogu. Prosím, přijďte, podpořte změny. Vyvažme pravicovou Poslaneckou sněmovnu sociálně orientovaným Senátem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama