ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2015 10:46:15

Jakub Pánik: Kraj vyhlašuje dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Jakub Pánik: Kraj vyhlašuje dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Od 6. srpna 2015 vyhlašuje Karlovarský kraj dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru pro celé území regionu, a to do odvolání. Tímto opatřením reagujeme na doporučení ředitele Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Václava Klemáka.

Zvýšené nebezpečí a s ním související zákazy vyhlašuje kraj v souvislosti s výstrahou vydanou Českým hydrometeorologickým ústavem, která se týká vysokého rizika vzniku požárů.
  Naším cílem je vyloučit nebezpečí vzniku požáru zejména ze strany těch, kteří provádějí práce s otevřeným ohněm v krajině a plánují v nadcházejícím období své činnosti v lesních porostech na území Karlovarského kraje.

Na základě nařízení Karlovarského kraje, kterým se stanovují podmínky k zabezpečení požární ochrany v tomto období, je v uvedené době zakázáno kromě jiného rozdělávat ohně a odhazovat hořící nebo doutnající předměty ve volné přírodě, pálit klest a zbytky po těžbě na lesních pozemcích, jezdit motorovými vozidly ve volné přírodě mimo silniční komunikace (toto ustanovení se nevztahuje na jízdu motorových vozidel, která jsou určena k pracovní a hospodářské činnosti v lesích a na polích, a dále na jízdu motorových vozidel po polních a lesních cestách ke stavbám pro bydlení a stavbám pro individuální rekreaci), provádět pyrotechnické práce či odpalovat ohňostroje a spotřebovávat vodu z umělých a přírodních nádrží určených jako zdroje požární vody.

Vím, že se tímto způsobem omezují aktivity, které si lidé i firmy na léto obvykle plánují, nicméně věřím, že opatření kraje budou všichni vnímat jako nutný způsob ochrany zdraví a majetku nás všech. Z toho důvodu jsme také obratem informovali všechna města a obce v regionu.

Jakub Pánik, statutární zástupce hejtmana Karlovarského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama