Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2010 17:12:00

Proč ministr Jankovský neřeší nevýhodné pronájmy majetku MMR?

Proč ministr Jankovský neřeší nevýhodné pronájmy majetku MMR?

Vyjádření hejtmana Jiřího Zimoly k nevýhodným smlouvám uzavřeným na ministerstvu pro místní rozvoj.

V době, kdy dochází k výraznému snižování platů ve veřejném sektoru, kdy stát nemá peníze na adekvátní a s praktickými lékaři srovnatelné ohodnocení lékařů ve státních i krajských nemocnicích, v době otevřeného přiznání vlády o zvyšování DPH a zdražení základních potravin a léků, nechá si Ministerstvo pro místní rozvoj ČR unikat desítky milionů korun ročně za nevýhodné či pro někoho zvýhodněné pronájmy budov a prostor, ať již v centru Prahy nebo její blízkosti.
 
Skandální je nejenom přístup a správa veřejných statků v posledních vládách, jejichž ministři o nevýhodných smlouvách na pronájem majetku museli vědět (a pokud nevěděli, je to o to smutnější), ale zarážející je i poměrně laxní přístup současného ministra Kamila Jankovského. První zprávy o nevýhodném pronájmu se objevily již v polovině prosince letošního roku. Ministr Jankovský dnes přiznává, že kvůli nevýhodně uzavřeným smlouvám stát ročně přichází o cca 30 milionů korun. Ptám se však pana ministra, jak v této věci hodlá postupovat v nejbližší době a co udělal v uplynulých 14 dnech pro to, aby možné další úniky peněz minimalizoval?
 
Ptám se, zda nehrozí, že věci veřejné budou zástupcem Věcí veřejných opět v zájmu údajné vládní stability zameteny pod koberec?
 
Jiří Zimola, stínový ministr pro místní rozvoj a hejtman Jihočeského kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama