prof. RNDr. Ivan Ohlídal, DrSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2011 14:15:00

Podivná výběrová řízení na MŠMT musí Dobeš vysvětlit

Podivná výběrová řízení na MŠMT musí Dobeš vysvětlit

Reakce na na nová veřejná výběrová řízení na veřejné zakázky týkající se testování žáků základních škol.

Ministerstvo školství vypsalo ve středu 19. 1. 2011 dvě nová veřejná výběrová řízení na veřejné zakázky týkající se testování žáků základních škol. Cena obou zakázek je přibližně dva miliony korun. ČSSD ale považuje za velmi nestandardní, že ministerstvo stanovilo uzávěrku podání nabídek na pouhých osm dní, tedy do 27. 1. 2011. To je přitom velmi krátká doba na vypracování komplexního projektu a vzniká zde tak reálné riziko, že výběrové řízení bude formální a že o dodavateli prací je již předem rozhodnuto. Ministr školství Josef Dobeš, jehož strana Věci veřejné voličům před volbami slibovala maximální transparentnost ve veřejných zakázkách, se tak sám dostává do velmi zvláštního podezření z nestandardního výběrového řízení.   

Předmětem jedné z těchto zakázek je přitom odborná pomoc s vedením projektu pro automatizované testování žáků základních škol. Z této skutečnosti vyplývá, že ministerstvo buď neumí řídit projekty, které samo vyhlašuje, nebo se nechová hospodárně a hledá někoho, kdo za něj bude tuto činnost vykonávat.  

ČSSD nesouhlasí s takovouto podivnou formou „rychlého" vypisování výběrových řízení a apeluje na ministra školství Dobeše, aby okolnosti obou výběrových řízení uspokojivě vysvětlil.  

Ivan Ohlídal, poslanec ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama