Ing. Ladislav Zelinka

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2015 19:30:50

NATO není v našem zájmu: nepodporujme zbrojení a válečnou politiku

NATO není v našem zájmu: nepodporujme zbrojení a válečnou politiku

Jaký je účel NATO? Od konce studené války přeci ztratila smysl. Proti komu je nyní namířena? K čemu stavíme všechny ty vojenské základny, radary, jaderné arzenály, flotily, letadlové lodě? Kdo je nepřítelem? Komu zde slouží zbrojení?

Lidem jistě ne. Raketová základna, radar, ani konvoje vojenské techniky nám mír nepřinesou, ani naši bezpečnost nezvýší. Naopak: Eskalování militarizace může vést jen k vyvolávání nejistoty u našich sousedů a třetích zemí, které se mohou právem začít cítit ohroženy.

Nejlepší cestou k míru a prevencí je opak - vzdávání se zbraní, rušení a rozpouštění vojsk, vstřícné kroky vůči ostatním jako odinstalace zařízení namířených proti nim, stažení vojsk od jejich území, posilování odzbrojovacích procesů a odmítání silových řešení, nátlaku a vydírání jako prostředků politiky.

Armády a silová politika jsou minulostí, s tím jak jdou proti tomu, co je hodnotami a přesvědčením lidí 21. století, naší moderní doby, hodnotově založené na pacifismu, solidaritě a univerzální empatii.

Zvýšená podpora zbrojení, výstavba nových vojenských zařízení - jsou vždy předstupněm plánovaného válečného konfliktu. Nic z toho ČR nepotřebuje a není to v jejím zájmu a v zájmu jejích obyvatel. Vojenská technika je škodlivá a životu nebezpečná, určená vždy k ničení, ovládání, vládnutí, nátlaku, destrukci. Normální zdraví lidé ji ke svému životu nepotřebují.

I když je ČR malá země, neznamená to, že se vždy musí podrobovat jiným. ČR může prosazovat mírovou, pacifistickou politiku. Zachovejme si suverenitu a zdravý rozum. ČR se nesmí postavit na stranu podporovatelů válek. Radar ani základna u nás nesmí být postaveny!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama