ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2015 12:41:55

Kraj nechal zmodernizovat porodnici v sokolovské nemocnici

Kraj nechal zmodernizovat porodnici v sokolovské nemocnici

Karlovarský kraj dokončil obnovu dalších částí Nemocnice Sokolov. Po rozsáhlých stavebních úpravách se pro rodičky otevřelo zrekonstruované gynekologicko-porodnické oddělení v pavilonu E. Už v průběhu září stavbaři zateplili pavilon B.

Obě investice, které přinášejí podstatně komfortnější zázemí pro pacienty i zdravotníky, vyšly celkem na 42, 4 milionu korun z krajského rozpočtu.

Obsah článku

Gynekologicko-porodnické oddělení se přestěhovalo do nově přestavěné pravé části 4. nadzemního podlaží pavilonu E. Úpravy, které trvaly od letošního května, se dotkly dvou porodních sálů, prostor pro novorozence a sekčního sálu s nezbytným zázemím pro rodičky a zdravotnický personál. „Karlovarský kraj plní svůj slib a pokračuje v revitalizaci sokolovské nemocnice. Rekonstrukce gynekologicko-porodnického oddělení stála 21,3 milionu korun. Nastávající maminky potřebují příjemné prostředí a kvalitní péči, věřím, že současnou podobu oddělení rozhodně ocení,“ řekl hejtman Martin Havel.

„Investic Karlovarského kraje si velice ceníme, vždyť jen během podzimu proběhla výměna oken a zateplení pavilonu B, nyní finišují práce na revitalizaci oddělení dlouhodobě nemocných a dnes otevíráme oddělení, kde se rodí nový život. Soustředíme se na kvalitu poskytované péče ve všech souvislostech a to se nám daří právě i díky podpoře kraje,“ doplnil předseda představenstva skupiny NEMOS David Soukup.

Stavební úpravy v připravované porodnici zahrnovaly vyzdění nových příček, položení nových podlah, vybudování podhledů, opravy vnitřních omítek, výměnu oken a dveří, rozvodů vody, kanalizace, elektřiny, vzduchotechniky a medicinálních plynů. Vstup na oddělení odpovídá požárně bezpečnostním předpisům. Zhotovitelem byla firma Jurica a. s.

Stejná společnost provedla výměnu oken a zateplení pavilonu B, což přinese značnou úsporu v nákladech na vytápění budovy. „Za tuto nezbytnou investiční akci, která trvala rok a přinese nemalé energetické úspory, zaplatil Karlovarský kraj 21,1 milionu korun. Není to zdaleka poslední příspěvek kraje k modernizaci Nemocnice Sokolov. V současné době se pracuje na rekonstrukci oddělení dlouhodobě nemocných v hodnotě přibližně 18 milionů korun a předpokládám, že v příštím roce bude kraj investovat do obnovy nemocnice v podobném finančnímu objemu jako letos,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Svou pozornost Karlovarský kraj věnuje také chebské a karlovarské nemocnici. Pro pacienty onkologického oddělení kraj pořídil moderní lineární urychlovač za téměř 100 milionů korun, který nahradil starý dosluhující přístroj. V Karlových Varech vrcholí stavební úpravy, které mimo jiné umožní přestěhování oddělení ze starých budov do nových prostor, tedy tzv. centralizaci lékařské péče. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama