Filip Humplík

  • ODS
  • Praha 10
  • místostarosta městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2016 15:10:00

Pražský dopravní podnik údajně loni hospodařil s miliardovým ziskem. Je to jinak

Pražský dopravní podnik údajně loni hospodařil s miliardovým ziskem. Je to jinak

Tisková zpráva předsedy pražské ODS k výsledkům hospodaření Dopravního podniku.

Chlubit se takzvaným ziskem Dopravního podniku je zcela mimo realitu. ČSSD asi převzala optiku Andreje Babiše, který dotace také běžně započítává do zisku svých firem. Dopravní podnik provozuje službu veřejnosti a tudíž je už z podstaty dotován z rozpočtu hlavního města Prahy. Konkrétně 12,6 miliardami Kč (což je o 2 miliardy více než za primátora Svobody v roce 2013, kdy byl vykázaný účetní zisk na úrovni nula).

O zisku se tedy v roce 2015 rozhodně mluvit nemůže, naopak. V roce 2015 pod vedením ČSSD byl sice největší účetní zisk, ale rekordně největší byla i kompenzace od města. V rozdílu byl pak touto optikou výsledek nejhorší za poslední roky!

Jde tedy o matení veřejnosti a manipulaci s účetními čísly na úrovni střední školy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama