ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2016 13:59:04

Ohrožený most v Šemnici chrání speciální zábrany

 Ohrožený most v Šemnici chrání speciální zábrany

Na přetěžovaný most přes Ohři v Šemnici už kamiony nevjedou. Karlovarský kraj nechal tento týden do zatáčky těsně před úzkým přemostěním zabetonovat železné sloupy a umístit naváděcí svodidla.

Zábrany mají odradit řidiče, kteří si tudy zkracovali cestu, porušovali pravidla silničního provozu a nerespektovali dopravní značky omezující tonáž vozidel.

Obsah článku

 „Mohutné překážky vymezují šířku cesty tak, aby se tu tahače s návěsem prostě nevytočily a nemohly na most najet. Po mnoha jednáních se ukázalo, že jde o jediné schůdné řešení, jak před pokračující devastací ochránit most, který je v majetku kraje,“ řekl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Trvalo téměř deset měsíců, než dokázal Karlovarský kraj přesvědčit kompetentní úřady, aby s instalací zábran v Šemnici souhlasily. Pokud by kraj nezasáhl, hrozilo další přetěžování mostu a zhoršování jeho technického stavu. To by pravděpodobně dříve či později skončilo vynuceným uzavřením mostu z bezpečnostních důvodů. Obyvatelům obce by kvůli objížďce vznikly velké komplikace.  Náměstek hejtmana Jakub Pánik proto vyvolal několik jednání i za účasti dopravní policie, projektantů, silničářů, odborných úředníků i samotných občanů Šemnice, kteří si stěžovali, že jim kamiony rovněž ničí majetek.

Vedení kraje současně apelovalo na společnost Karlovarské minerální vody, aby její smluvní dopravci respektovali dopravní značení a nezkracovali si tudy cestu do stáčírny v Kyselce. Výrobce minerálek reagoval tak, že na problém důrazně upozornil všechny dopravce a v prostorách nakládky v závodě Mattoni v Kyselce umístil informační tabuli se znázorněním zakázané trasy. Zároveň vypracoval ke smlouvám s přepravci smluvní dodatky, podle nichž se firmy vystavují hrozbě finanční sankce za každé porušení zákazu vjezdu. "I přes pokuty ve smlouvách na most vjel týdně nejméně jeden kamion. Bariéry už tomu zabrání a budou chránit majetek občanů a kraje," dodal Jakub Pánik.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama