Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2016 9:36:10

Zdechovský: S rozhodnutím norského soudu naprosto nesouhlasím

Zdechovský: S rozhodnutím norského soudu naprosto nesouhlasím

Praha, 1. 7. 2016 – Dnes došlo ke zveřejnění rozsudku soudu v případu Evy Michalákové, který sice zakázal adopci mladšího syna, ale odebral matce rodičovská práva k oběma synům, hlavním důvodem je medializace případu.

 „Případ Evy Michalákové je nejznámějším případem selhání norské sociální služby. Odebrat děti kvůli medializaci považuji za nepřípustné! Opět se ukázalo, že norský systém péče o děti není demokratický,“ prohlašuje Zdechovský (KDU-ČSL) a upozorňuje na fakt, že právě díky odvaze Evy se podařilo zveřejnit nespočet dalších případů, kde dochází ke zneužití moci Barnevernetem.

Jsem přesvědčen, že se jedná o systémovou chybu, kdy k takovému rozhodnutí došlo pouze s cílem umlčet další rodiny a skrýt zjevné chyby. Ukazuje se, že tvrzení norské velvyslankyně v ČR, že rodičům za medializaci žádné postihy nehrozí, nejsou vůbec pravdivé,“ kritizuje postoj postup V případu Evy Michalákové se ale objevují i dílčí vítězství. Pomoc jí přislíbil uznávaný psycholog Einar Salvesen a krajský soud v Hodoníně uznal, že do osudu chlapců mohou zasahovat nejen norské úřady, ale také česká justice, protože české státní občanství je stejně důležité jako obvyklé místo bydliště dětí. „Nepřestáváme bojovat a jsem připraven Evu při jejím dalším odvolání,“ uzavírá Zdechovský. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama