ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 11:53:49

Karlovarská krajská nemocnice přebírá od záchranky více pacientů

Karlovarská krajská nemocnice přebírá od záchranky více pacientů

Rekordních 35 105 pacientů ošetřila vloni Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje. Stoupl přitom podíl těch, které převezla k ošetření a hospitalizaci do nemocnic v Karlových Varech a v Chebu.

  ​Karlovarská nemocnice se ujala třetiny a chebská čtvrtiny ze všech případů. Naopak z 27 na 25 procent poklesl počet nemocných přivezených do Sokolova a ze 7 na 6 procent do Ostrova.     

„Ukazuje se, že vždy ochotná a připravená Karlovarská krajská nemocnice hraje ve srovnání se zdravotnickými zařízeními skupiny NEMOS při přijímání pacientů stále výraznější a důležitější roli. Za pozitivní také považuji, že se celkově zvyšuje schopnost nemocnic v regionu přijímat pacienty. Oproti roku 2014 jich záchranka méně převážela z terénu do jiných zařízení, “ řekl náměstek hejtmana Jakub Pánik. Za zaznamenání stojí i fakt, že dlouhodobě roste podíl lidí, jejichž stav není vážný a vyjíždějící zdravotníci je mohou ponechat doma. Vloni záchranná služba zvolila takový postup už v devíti procentech případů.

Pozoruhodný je ovšem trend z prvního čtvrtletí letošního roku. Obvyklý růst počtu volání a výjezdů se zastavil a dokonce došlo k obratu. Výjezdů eviduje Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje přibližně o deset procent méně než v prvních třech měsících roku 2015. Skokový pokles nastal od loňského listopadu. „I když kvůli tomu záchranné službě klesají příjmy, tak je velmi dobré, že veřejnost přestává nadužívat služeb záchranky. Ta by tu měla být především pro pacienty, kteří jsou ohroženi na životě,“ uvedl Jakub Pánik.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama