ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 12:41:25

​Jihovýchodní obchvat Chebu získal prestižní ocenění

 ​Jihovýchodní obchvat Chebu získal prestižní ocenění

V Praze byly slavnostně vyhlášeny výsledky 13. ročníku soutěže „Česká dopravní stavba, dopravní technologie a výrazná inovace v dopravě roku 2015“. Mezi oceněnými nechyběl projekt Karlovarského kraje, cenu poroty si odnesl jihovýchodní obchvat Chebu.


Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo dopravy ČR ve spolupráci se Státním fondem dopravní infrastruktury, Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správou železniční dopravní cesty a Ředitelstvím vodních cest ČR. Jejím cílem je profesionální prezentace českého dopravního stavitelství a inženýrské profese nejen laické a odborné veřejnosti, ale také české a evropské politické reprezentaci.

„Mám obrovskou radost, že jsme s naším projektem uspěli v národní soutěži, a rád bych poděkoval všem, kteří se na jeho realizaci podíleli. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších dopravních staveb financovaných Karlovarským krajem za poslední roky. Díky výstavbě obchvatu se podařilo odvézt tranzitní dopravu z centra Chebu a průjezd městem se stal konečně bezpečnějším,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Stavba přeložky silnice II/214 trvala rok a půl a stála bezmála 393 milionu korun. Karlovarský kraj na ni získal dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad ve výši 318,4 milionu korun a zbývající náklady uhradil z vlastního rozpočtu. Projektantem obchvatu byla společnost PONTEX a novou silnici na zakázku vybudovalo sdružení firem STRABAG a SWIETELSKY stavební. Cena odborné poroty byla udělena za liniovou dopravní stavbu s dvoupruhovou vozovkou funkční skupiny B ve třídě S.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama