ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2016 10:09:00

Na Bělohorské přibude sto stromů. Cyklisté budou mít ulicí bezpečnější průjezd

Na Bělohorské přibude sto stromů. Cyklisté budou mít ulicí bezpečnější průjezd

Revitalizace Bělohorské ulice spojující Bílou Horu a Malovanku v Praze 6 postupuje do další fáze. V té byly vyhodnoceny připomínky veřejnosti a Prahy 6 ke koncepční studii zejména v oblasti dopravy, parkování a zeleně.

„Po rekonstrukci budou mít ulicí bezpečnější průjezd cyklisté, přibude přes sto stromů a prostor u Drinopolu a Konecchlumského bude využit pro sousedská posezení,“ shrnula hlavní přínosy projektu náměstkyně pražské primátorky Petra Kolínská.

Všechny tramvajové zastávky zůstávají na svém místě. Požadavku městské části na doplnění zastávky U polikliniky není možné z důvodu zachování rozumné vzdálenosti zastávek vyhovět. Podle nových analýz se počet parkovacích míst po zavedení parkovacích zón a revitalizaci sníží pouze o sedm. Rekonstrukce by měla začít v roce 2018.

„Velkou změnou bude také zasypání podchodu na Malovance. Ten je nejstarší v Praze a chodci jej kvůli nevábnému prostředí téměř nevyužívají. Místo podchodu se v zájmu pěších zúží ulice do jednoho pruhu,“ doplnila Kolínská.

Řešení tramvajových smyček Pod Královkou a Dlabačov a přilehlého území bude řešeno samostatnou studií. „Jde o velmi cenné území, pozemky jsou ve vlastnictví města. Institutu plánování a rozvoje byl zadán úkol, aby prověřil možnosti využití území,“ řekla k záměru Kolínská. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) doporučuje na toto území vypsat architektonickou soutěž.

„Jsem ráda, že se do podoby rekonstrukce mohla zapojit široká veřejnost i provozovatelé obchodů a místní živnostníci. Projekt by měl tak zlepšit i podmínky pro zásobování,“ doplnila Kolínská.

Koncepční studii ulice Bělohorské vypracovává na základě pověření Rady hlavního města IPR. Studie vzniká v úzké spolupráci s městskou částí Praha 6 a veřejností. Cílem je vytvořit atraktivní a prosperující obchodní ulici, plnou zeleně, na které budou lidé chtít trávit čas a která poskytne bezpečné podmínky pro různé způsoby dopravy. Úsek, u kterého je plánována rekonstrukce, začíná v ulici Dlabačov a končí u křižovatky s Patočkovou ulicí.

„Navrhujeme nové plácky s lavičkami pro posezení – například u zastávky Břevnovský klášter, Drinopol nebo před základní školou Marjánka. Chodci se mohou těšit na novou dlažbu z tradičních pražských kostek nebo na opravu místních schodišť. Právě ty totiž spoluvytvářejí neopakovatelnou atmosféru,“ uvedl ředitel IPR Petr Hlaváček.

Podrobné informace k rekonstrukci Bělohorské ulice naleznete na webu Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy zde: http://www.iprpraha.cz/belohorska.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama