Ing. Milan Chaloupecký

kandidát do voleb v Pardubickém kraji
  • OKS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2016 18:00:00

Nebojte se volit nové strany

Nebojte se volit nové strany

Vážení spoluobčané, rád bych dnes udělal výjimku a na svém profilu uveřejnil článek, který jsem sám nepsal. Psala ho má velmi blízká osoba – moje dcera.

Je přímo alarmující, že se musí o politiku zajímat i „malé“ děti, protože se jich politická rozhodnutí také přímo dotýkají. Dle mého názoru je, vzhledem k věku pisatelky, také stylistická úroveň článku na vysoké úrovni. Ostatně, posuďte sami.








Vážení čtenáři Parlamentních listů. Nejdříve dovolte, abych se Vám krátce představila. Jmenuji se Dita Chaloupecká a je mi 14 let. Bydlím s mými rodiči v Pardubickém kraji.

Každá věc v životě má samozřejmě svá pro a proti. Mám ráda koně a tak bych to znázornila na jejich příkladu. Během 3 let jsem jela na 14-ti různých koních a doufám, že jich za život otestuji ještě alespoň desetkrát tolik. Volič sice za život nestihne zvolit třeba 154 různých stran (možná že 50 ano), ale i kdyby třeba jen patnáct… Vždy, když sednu do sedla nepoznaného koně, dostanu od trenérky nějakou radu, např.: „Má citlivou hubu, dej pozor na otěže“. Ale toho koně stejně plně nepoznám, dokud se na něm neprojedu. A tak toho koně ráda zkusím.

Všechny pro nás známé věci byly zjištěny experimenty, např.: jak dlouho vydrží člověk na jeden nádech pod vodou, nebo, jak se bude člověk cítit po několika dnech strávených o samotě v úplně tiché temné a prázdné místnosti. Studenti, kteří takto byli v místnostech testováni, měli po pár dnech halucinace a byli dezorientovaní, když vyšli na světlo. Voliči nebojte se a pojďte do toho. Troufněte si na něco nového.

Jistě, je to nové, ale nové neznamená špatné. Sázím na dostizích. Někdy to vyjde, jindy ne. Vsadila jsem na koně, který měl kurz na vítězství 100:1. Kurz na umístění do třetího místa měl pak ve výši 17:1. Při sázce na umístění bych tedy brala výhru nejen, pokud by se kůň umístil první, ale také pokud by cílem doběhl jako druhý nebo jako třetí. Tehdy ten kůň dostih nedokončil. Mnohokrát jsem ale vsadila na totálního outsidera, třeba s kurzem 11:1, a vyhrála. Já sama nemůžu v dostihu ovlivnit, zda ten kůň vůbec doběhne do cíle. Vy ale můžete ovlivnit, jestli se Úsvit – Národní Koalice (ÚNK) spolu s Občanskou konzervativní stranou (OKS) dostane do krajské politiky, aby se potom mohly pokusit udělat něco dobrého pro nás všechny.

Jedním z kandidátů na krajské kandidátce ÚNK a OKS je můj otec. Jistě jste si již přečetli některý jeho článek a nyní mi dovolte, abych Vám ho v pár větách představila. Kromě toho, že je dobrý diplomat a zná dobře Pardubický kraj, se také zajímá o problematiku běžných občanů. Ví také, jaké to je, když potřebujete rychle zaparkovat a nemáte kde; jaké to je, když čekáte několik měsíců na lékařský zákrok; jaký je problém sehnat šikovného a cenově přijatelného řemeslníka; jak trpí vozidla, když musí přejíždět každoroční výtluky na komunikaci; jak běžní důchodci nechápou, když jim v domově pro seniory sdělí, že tam pro ně nemají místo a že musí čekat i několik let; jak se cítí člověk, když ví, že nárok na důchod bude mít až po 70. roce života, … Můj otec by se chtěl pokusit pomoci všechny výše uvedené i další problémy řešit, fandí kvalitním českým výrobkům a byl by rád, kdyby Čechy mohly vzkvétat tak, jako za dob Karla IV. Voliči, dejte šanci malým stranám.

Carpe diem. Žijeme jen jednou. Naštěstí již nežijeme v dobách socialismu, kdy neměl volič na výběr a k dispozici měl pouze jeden hlasovací lístek. Strana ÚNK spolu s OKS má tým bojovníků, který by pro Vás rád vybojoval přínosné změny a Vy jim v tom, když je zvolíte, můžete alespoň trochu pomoci. Často slýchávám, že si lidé v mém okolí stěžují na vládní představitele. Pokud se ale oprávnění voliči ani nezúčastní voleb, nebo se bojí volit nové strany, tak změna nepřijde. Jak by také mohla změna v přístupu k problémům voličů přijít, když nová strana nezíská mandát od Vás voličů?

Na závěr Vám všem přeji mnoho štěstí při říjnových volbách i v životě.

Dita Chaloupecká, 14 let

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama