Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2017 11:51:51

Rozdíly mezi chudými a bohatými se stále prohlubují

Rozdíly mezi chudými a bohatými se stále prohlubují

Osm nejbohatších lidí světa vlastní stejný majetek jako chudší polovina všech obyvatel naší planety. Tato zpráva přišla před zahájením známého každoročního ekonomického fóra ve švýcarském Davosu.

To má za cíl diskuzi o nejpalčivějších problémech světa. Od posledního roku se světový rozdíl mezi majetkem nejbohatších a zbytkem světa zase zvětšil. Je absurdní, aby osm lidí mělo to samé jako 3,6 miliardy lidí na světě dohromady. Ekonomické fórum by se mělo raději věnovat, jak vyřešit tento reálný problém, neboť je skandální, aby na jedné straně žili lidé za dva dolary na den (každý desátý), a na druhé pár jedinců drželo takto enormní bohatství. Zásadní věcí také je, že mnohdy tito nejbohatší lidé platí díky využívání daňových rájů a jiných kliček v poměru nižší daně než lidé s daleko nižšími příjmy. To je potřeba zásadně změnit daňovou progresí a zamezením převodu peněz do daňových rájů. V naší republice by minimálně mělo platit, že když v naší zemi podnikáte a vyděláváte, tak nebude možné zisky vyvádět do zahraničí. Daňové ráje jsou jedním z velkých problémů současnosti. Samozřejmě není jediný. Vláda by měla řešit, jak naložit s předpokládaným koncem některých profesí vzhledem k nadcházející robotizaci. Jak zamezit nízké porodnosti a pečovat o stárnoucí generaci občanů. Naše společnost se vyvíjí a neustále mění, ale vypadá to, že vláda není schopna na tyto změny pružně reagovat a přicházet s myšlenkami a změnami, které budou ve prospěch občanů. O tom je potřeba mluvit prostřednictvím našich zástupců ve velkých diskuzích jako je například ekonomické fórum v Davosu. V opačném případě se bude čím dál více prohlubovat propast mezi takzvanými elitami a zbytkem světa, který je odtržením elit z normálního života již velice přesycen.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama