Jižní Město - náš domov

  • JM-ND
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2017 16:27:54

Lži, urážky a osobní výpady – HPP 11 je opět v opozici!!!

Lži, urážky a osobní výpady – HPP 11 je opět v opozici!!!

Starosta Štyler HPP 11 byl konečně odvolán po dvou letech řádění ze své funkce. Za tuto krátkou dobu své vlády sice nic nevybudoval a nezařídil, ale stihl tolik průšvihů, co by se jiným nepodařilo za několik volebních období.

Celých osm let byli opozičními politiky. Kritizovali úplně všechny a úplně všechno. Nic nebylo nikdy správně. Do komunálních voleb v roce 2014 šli s líbivými hesly jako „S kmotry se nekmotříme“ a nemilosrdně kritizovali veškerou tehdy realizovanou výstavbu na Jižním Městě. Ať to již byla dětská hřiště, školy, školky nebo bazén či sportovní hala. Všechno bylo podle nich „předražené“ a u všeho si všichni, vyjma jich samotných „nakradli“. Důkaz nepředložili jediný.

Tyto stokrát omílané lži se nakonec staly pravdou a řada lidí jim uvěřila. Hnutí pro Prahu 11 tak v komunálních volbách v roce 2014 získalo nejvíce hlasů.

A začalo běsnění, které se dá s klidným svědomím shrnout do rčení: Kázali vodu, pili víno. Ihned po převzetí moci „daroval“ novopečený starosta z HPP11 Štyler a jeho zástupce Kos parkoviště Gregorova svému kamarádovi Janu Horníkovi. V rozporu s rozhodnutím soudu, které dotyčné parkoviště nařídilo nájemci vyklidit a vrátit městu. Výpověď z něj totiž Horník dostal od bývalého vedení Prahy 11, protože platil za parkoviště směšně nízké nájemné. Štyler s Kosem svým rozhodnutím připravili městskou část o statisíce. V současné době jsou kvůli této transakci vyšetřováni policií ČR.

Následovala ztráta 11 milionů z EU na rekonstrukci školy Schulhoffova, které pro město získalo minulé vedení. Štyler, ve své nadutosti, vybral ve výběrovém řízení firmu s podezřele nízkou nabídkou a bil se v prsa, jak je dobrým hospodářem. Jak je pro činnost soudruhů z HPP11 příznačné, radost vydržela jen do chvíle, než se zjistil pravý stav věcí: firma v insolvenci a nové výběrové řízení se nestihlo vyhlásit. Stavba tak kvůli tomuto amatérství vůbec nezačala a jedenáct milionů se vracelo EU. Štyler s Kosem jen arogantně prohodili, že se nic neděje, že žádná škoda nevznikla, protože peníze přeci nepatřily městské části! Tuto exemplární neschopnost posvětil i kontrolní výbor, který proti všem demokratickým zvyklostem řídí v Praze 11 Štylerův a Kosův spolustraník Krautwurm.  

„Dreamteam“ HPP 11 měl v tu dobu už další „eso v rukávu“ prodeje bytů v E-aukci. Bez výběrového řízení byla vybrána společnost GAVLAS. Prý E – aukce dělá pro město zcela zadarmo, a proto je to výhodné. Skutečnost: Gavlas měl provizi z každého prodaného bytu cca 80 tisíc.  Za pár měsíců měl mnohamilionové zisky, podle Štylera a Kose vše v naprostém pořádku

Pak nám nový starosta Štyler ukázal i to, jaký je „dobrý“ vyjednavač. Nejdříve urazil všechny zástupce pražského magistrátu a pak jim šel říct, že by chtěl pro svoji městskou část od nich nějaké ty miliony. Štyler se tak zapsal do historie Prahy 11 – stal se historicky prvním starostou, který pro MČ P11 nezískal od magistrátu ani korunu. Ale chyba samozřejmě nebyla v něm, špatní byli  „šmejdi“ z magistrátu. Naštěstí už měl v té době Štyler plán na pomstu. Ta se mu ale totálně vymkla z rukou a stal se terčem zaslouženého posměchu i kritiky z celé Prahy: plán na odtržení Jižního Města od hlavního města Prahy. Štyler tvrdil, že ve své obci chce být králem a ne pouhým purkrabím. Prý tak budeme mít více peněz. Že budou i mnohonásobně vyšší výdaje, na které městská kasa proděravěná jeho zástupce Kosem nikdy mít nebude, mu nějak nedošlo. Skoro z nás tehdy udělal Středočechy. Neuplynulo snad ani půl roku a Štyler se ze separatistického fiaska otřepal a přispěchal s další perlou.

Všichni víme, jak je pro Jižák důležitý Pražský okruh. Zácpy, hluk, smog a dopravní nehody nás sužují každý den a kvalita žití je v některých lokalitách, například starého Spořilova opravdu hrozná. Zastupitelstvo Prahy 11 tedy přijalo usnesení, kde vyjádřilo svoji podporu dostavbě Pražského okruhu 511. Co udělá starosta Štyler? Na hlavičkovém papíru Městské části Prahy 11 napíše v rozporu s usnesením zastupitelstva Evropské komisi dopis, kde se jako starosta ohradí proti současné dostavbě Pražského okruhu v úseku 511. Stavba byla i díky jeho dopisu vyřazena ze seznamu prioritních staveb a na Štylera se snesla kritika primátorky Adriany Krčnáčové i občanů Jižního Města a pouze usilovná práce, demonstrace a petice občanů pomohly proces dostavby opět nastartovat.

Štyler, jako splašený střelec, kolem sebe dál pálil své nesmysly. Tehdy si ještě všichni mysleli, že bez skutečné zbraně.

Postupně byli pro neschopnost z rady odvoláni jeho spolustraníci Kos a Zdeňková, pod jejíž taktovkou se zeleň v Praze 11 dočkala takové „péče“, že její vládu málem nepřežila. Štyler začal tou dobou vyhrožovat odchodem do opozice a dokonce se k tomu zavázal v písemném dokumentu. Nakonec ale byla vidina 65 tisíc starostenského platu silnější ,než nějaké jeho závazky a deklarované ideály a na radnici se držel dál zuby nehty.

V té době ale začal i on cítit, že už se jako starosta dlouho neudrží, a tak měl toužebně přání, aby po něm aspoň něco pozitivního zůstalo. A Štyler opět nezklamal – nápad to byl zase šílený. Zastupitelstvo odsouhlasilo peníze na výrobu kříže na Starochodovský hřbitov. Štyler si přivlastnil zásluhy a za obecní peníze si nechal vytesat své jméno na kříž pod jméno Ježíšovo. Opět sklidil kritiku občanů i médií, a tak nechal své jméno na kříži zakrýt cedulkou.

Vládní koalice na Praze 11 se to dobou začala rozpadat, protože i koaličním partnerům HPP11 – TOP 09 a ANO došlo, že se Štylerem a jeho skvadrou se nedá naprosto na ničem konstruktivně spolupracovat a jejich „práce“ se rovná pohybu stáda rozdivočelých slonů ve skladu porcelánu. HPP 11 se nicméně za každou cenu chtělo udržet u koryta, a tak Štyler začal vyjednávat o nové koalici. Podle svědectví politika z hnutí ANO na jednání přišel, sundal si klobouk, na stůl položil pistoli se slovy: „Tak doufám, že se dnes dohodneme“. To byla poslední kapka do vrchovatě naplněného poháru samolibosti a hlouposti.

Starosta Štyler HPP 11 byl konečně odvolán po dvou letech řádění ze své funkce. Za tuto krátkou dobu své vlády sice nic nevybudoval a nezařídil, ale stihl tolik průšvihů, co by se jiným nepodařilo za několik volebních období. Tolik letmé ohlédnutí za dvouletým vládnutím samozvaného bojovníka proti korupci a nepořádku, ve skutečnosti skutečné práce neschopného, bohužel však pistolí ozbrojeného člena sekty HPP11.

Je stěží uvěřitelné, že bezprostředně po svém odvolání se Štyler a jeho parta ihned vrátili ke své osvědčené taktice. Zeptejte se Štylera & spol na to, co konkrétně udělali pro Jižní Město za dva roky, během nichž si zprivatizovali Jižní Město. Místo konstruktivních a věcných odpovědí se dočkáte pouze urážek, lží a zastrašování. 

Snad se již tentokrát občané Jižního Města nenechají zmást populistickou a lživou politikou HPP 11. Za dva roky to již zjistily všechny ostatní demokratické politické strany v Praze 11.


Petr Sýkora, zastupitel MČ Praha 11 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama