Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2017 12:16:12

Jihomoravští komunisté rozhodli o pořadí na kandidátce do sněmovních voleb

Jihomoravští komunisté rozhodli o pořadí na kandidátce do sněmovních voleb

Na Krajské nominační konferenci KSČM Jihomoravského kraje se kromě sestavování kandidátky debatovalo o volebním programu, který by zaujal co nejširší počet občanů.

V sobotu 11. 3. 2017 jednala Krajská nominační konference KSČM Jihomoravského kraje. Debatovalo se především o podobě volebního programu tak, aby zaujal co nejširší počet občanů od středu doleva. Tzn. navyšování mezd, progresivní zdanění vysokých příjmů fyzických i právnických osob, ale také podpora českých kvalitních potravin na úkor levného nekvalitního dovozu. Dále také právo na spravedlnost a na zajištění bezpečnosti.

Nejvýše postavený kandidát z okresu Blansko na kandidátní listině KSČM je předseda Okresního výboru KSČM Emil Pernica. Delegáti ho zvolili na 5. místo. Lídrem celé kandidátky bude dosavadní poslanec Ivo Pojezný. Kandidátku ještě musí potvrdit ÚV KSČM na svém dubnovém zasedání.

,,Před delegáty konference jsem předstoupil se svojí vizí, kterou bych chtěl v Poslanecké sněmovně prosazovat, tedy odstranit tzv. příjmovou chudobu, konečně prosadit Zákon o sociálním bydlení, o které současná koalice jen mluví. Dále zvyšovat minimální mzdu. Současných 11 000 Kč je skutečně směšná částka, která nemůže pokrýt životní náklady. Nesmíme zapomínat ani na pravidelnou a dostatečnou valorizaci důchodů. Také jsem zmínil církevní restituce, o jejímž možném zdanění ČSSD před minulými volbami sice mluvila, ale v koalici s KDU – ČSL na ně rychle zapomněla.“ Doplnil 5. muž na kandidátce komunistů do Poslanecké sněmovny, předseda Okresního výboru a zastupitel města Blansko Emil Pernica.

Další kandidáti z okresu Blansko jsou na 12. místě Natálie Novotná, 19. bude Radek Boháček ze Křtin, 26. Jaroslava Konůpková z Letovic a 33. Mária Koudelová z Adamova.

Emil Pernica, předseda OV KSČM Blansko a kandidát do Poslanecké sněmovny


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama