Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2017 18:12:40

Mafiáni oddlužují za protihodnotu nemovitosti velice draze

Mafiáni oddlužují za protihodnotu nemovitosti velice draze

V roce 2016 server www.tisen.tv informoval o mafii v Kladně, která připravuje důvěřivce o nemovitosti. Měné drastickým způsobem podobní lichváři připravují lidi o peníze na jižní Moravě.

Mafiánská skupina v Kladně

V tomto případě se jedná o drastičtější metody, kdy si člověk půjčí peníze, ačkoliv je nepotřebuje a ručí vlastní nemovitostí. Peníze, které si obvykle důchodci půjčí vlastně ani neuvidí, protože si je podvodníci zašlou na svůj účet.

Zarážející ovšem na tomto případu je, že orgány činné v trestním řízení toto nezajímá. Jako obvykle jedni nejsou v záležitosti kompetentní a druzí to odkazují na občanskoprávní spor. Podivné je, že tyto záležitosti ani nezajímají kladenskou polici a samozřejmě také státní zastupitelství.

Nejpodivnější ovšem je, že toto nezajímá ani Generální inspekci bezpečnostních sborů. Možná to bude zajímat Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality, protože někteří lichváři z této skupiny svoje příjmy nedaní.

Mafie v Kladně připravuje důvěřive o nemovitosti. Policie to údajně přehlíží: http://www.tisen.tv/2016/01/vime-jak-to-je-s-mafii-na-kladne-pripravuje-duverivce-o-nemovitosti-policie-to-udajne-prehlizi/

Lichvářská skupina na Jižní Moravě

Na jižní Moravě jsem zaznamenal případ, který se týká oddlužení nemovitostí. Vlastník bytu 1+4 s předzahrádkou a garáží mohl svoji nemovitost okamžitě prodat za 1 milion 300 tisíc korun nebo jej nabízet za tržní cenu 1 milion 800 tisíc korun.

Na místo toho využil možnosti oddlužení. Svoji nemovitost prodal za 700 tisíc, aby mohl okamžitě oddlužit vlastní exekuci v hodnotě 200 tisíc. Je sice v pořádku, že se mu podařilo oddlužit, ale horší je, že již ale nemá vlastní střechu nad hlavou.

Podle podepsané smlouvy zůstalo v úschovně 200 korun, když bývalý majitel splní (nesplnitelné) podmínky vystěhování, které jsou rozepsány na 14 stranách. Z toho vyplývá, že za dům nejspíš na místo 700 tisíc korun dostane jenom 500 tisíc korun (oddlužení bylo 200 tisíc).

Z této situace tedy vyplývá, že za dům dostane pouze 500 tisíc korun, což znamená, že bývalý majitel domu prodělal 600 tisíc až 1 milion 100 tisíc korun. Nezbylo mu nic jiného než si pronajmout domek za 10 tisíc korun měsíčně s náklady 5 tisíc korun za energie.

Závěrem

Z toho všeho jednoznačně vyplývá, že zoufalí lidé sice dělají zoufalé činy, ale také to, že špatní politici provádějí špatnou práci. Jelikož se záležitostí v Kladně nezabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), tak z tohoto jednoznačně vyplývá, jak neefektivně pracuje Stálá komise pro kontrolu činnosti GIBS, kterou v současnosti jako předseda Bohuslav Chalupa a místopředsedkyně Jana Lorencová vedou za politické hnutí ANO 2011.

Zde je evidentně vidět, jak Babišova strana ANO maká ve skutečnosti a nikoliv, jak o sobě tvrdí na bilboardech.

ANO, bude líp. Možná tak u Babiše. Až mu třeba i od takových lidí přistanou peníze na kampaň.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama