Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2017 18:01:00

K žádné dohodě v kauze Azyl zatím nedošlo

K žádné dohodě v kauze Azyl zatím nedošlo

Rada města Liberec na svém zasedání hlasy zástupců Změny pro Liberec rozhodla o ukončení smlouvy o výpůjčce pozemku města se Spolkem Na Ladech. Jedná se o pozemek předtím dlouhodobě využívaný komunitou okolo baru Azyl.

Důvodem pro ukončení je vzniklý sousedský spor, kde je předmětem sporu právě tento městský pozemek. Cílem tohoto kroku je přivést obě strany k jednáním o budoucím využití a fungování této lokality.

Jan Korytář, náměstek primátora k tomu říká. „Máme za sebou první jednání se zástupci obou stran, k žádné dohodě zatím ale nedošlo. Přesto existuje oboustranná shoda na tom, že je potřeba  zkultivovat celý prostor, měl by například zmizet starý plechový plot, a také na tom, že je potřeba stanovit jasná pravidla pro budoucí fungování. Chápu oprávněné požadavky lidí, kteří zde bydlí, na noční klid, zároveň nevidím jako vhodný způsob řešení cestu, kterou zvolil Spolek Na ladech.  Město jako majitel pozemku může sehrát úlohu mediátora tohoto sporu, kdy budou muset vstřícnost projevit obě dvě strany.“

Karolína Hrbková, náměstkyně primátora. „ Odbor ekologie a veřejného prostoru spolupracuje i s dalšími spolky či iniciativami na úpravách veřejných prostranství a rádi budeme spolupracovat i zde. Fakt, že zde roky nebylo placeno nájemné, nás vedl k tomu, že začneme postupně prověřovat i další pozemky města, zda na nich neexistuje podobný problém.  V lokalitě u baru Azyl se nyní musí vyřešit jak doplacení nájemného, tak zejména seznam základních pravidel pro fungování plánované komunitní zahrady. Otázku případného pronájmu pozemku budeme řešit až jako další krok.“

Z dosavadních jednání je jasné, že existuje shoda na těchto opatřeních:

  • minimalizace obtěžování okolí nadměrným hlukem

  • zajištění pořádku a čistoty v okolí plochy a baru Azyl po pořádání akcí

  • odstranění plechového plotu a celková kultivace území

  • určení správce, který bude za dodržování pravidel odpovědný

    Cílem je najít řešení, které bude vyhovovat všem zúčastněným stranám a povede k uklidnění situace v místě.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama