Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2011 18:21:00

Liberecký kraj podepsla deklaraci o přeshraniční spolupráci

Liberecký kraj podepsla deklaraci o přeshraniční spolupráci

Hejtman Libereckého kraje podepíše Deklaraci o budoucí spolupráci na vzniku ESÚS.

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler společně s hejtmankou Ústeckého kraje Janou Vaňhovou a hejtmanem Karlovarského kraje Josefem Novotným podepíše ve čtvrtek 7. července ve 14 hodin v Becherově vile v Karlových Varech Deklaraci o budoucí spolupráci na vzniku a fungování evropské integrity „Evropského seskupení pro územní spolupráci“ (ESÚS).

„Podpisem Deklarace o spolupráci uděláme první krok ke vzniku Evropského seskupení pro územní spolupráci (ESÚS) na našem území. ESÚS přináší přidanou hodnotu zejména v oblastech zefektivnění řízení evropských programů spolupráce, především těch přeshraničních. Na projektové úrovni se uplatní zejména v projektech, v rámci kterých je potřeba společný právní subjekt. Společně s Libereckým, Ústeckým a Karlovarským krajem se do ESÚS zapojí také Svobodný stát Sasko (SRN) a Dolnoslezské vojvodství (PL),” vysvětluje hejtman Eichler.

ESÚS byl jako institut územní spolupráce ustanoven v roce 2006 Evropským parlamentem a Radou s politickou podporou Výboru regionů. ESÚS umožňuje státům, regionálním a místním orgánům a dalším veřejnoprávním subjektům pocházejícím alespoň ze dvou členských států EU efektivnější spolupráci (např. možností přímé implementace a správy evropských programů, realizací projektů z evropských fondů apod.).

Dalším příkladem přínosu ESÚS mohou být trvalé struktury spolupráce, kde společný právní subjekt může povznést úroveň spolupráce na kvalitativně vyšší úroveň. V tomto ohledu se jedná o euroregiony, které vytvářejí trvalé společné struktury sloužící k rozvoji spolupráce (společné orgány na politické úrovni, široké spektrum odborných pracovních skupin).
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama