Ing. Stanislav Blaha

Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • ODS
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2017 11:37:45

Čísla jsou neúprosná. Mzdy musejí jít nahoru

Čísla jsou neúprosná. Mzdy musejí jít nahoru

Vždy, když statistici zveřejňují průměrné mzdy, je potřeba hledat řádek s hodnotou patřící Zlínskému kraji na samém chvostu. Nejinak je tomu i nyní – hodnota 24 276 korun znamená, že lidé v regionu si vydělají o více než 3 500 korun méně, než kolik č

Je to velký problém. I přes stále klesající nezaměstnanost se nedaří dotáhnout se úrovní mezd na ostatní kraje. Je to dáno chybějící infrastrukturou, pro jejíž budování současná vláda neudělal takřka nic. Především špatné napojení na dálniční síť způsobuje, že se k nám investoři nehrnou. A na druhé straně lidé od nás mají ztížené cestování za prací do okolních regionů.

Kromě toho lze ale udělat i další krok, který bude znamenat okamžité zvýšení mezd nejen ve Zlínském kraji. Stát si každý měsíc ukrojí příliš velké sousto z toho, co lidé vydělají. Proto chceme zavést 15% sazbu z hrubé mzdy. To bude v praxi znamenat, že mzdy plošně vzrostou o přibližně 7 procent. Pokud stát nechá navíc podnikatele volněji dýchat, ekonomika poroste.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama