Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2017 8:54:22

Přímá demokracie je nejdemokratičtější politický systém!

Přímá demokracie je nejdemokratičtější politický systém!

Referendum, přímá volba všech politiků, jejich odvolatelnost a vymahatelná odpovědnost je lékem na veškerou korupci a neplnění předvolebních slibů.

Pokud by tento systém, který prosazuje hnutí SPD, fungoval v dnešní době, nedovolil by si žádný politik slibovat před volbami nesplnitelné a všichni by si vždy velice rozmysleli jaký program nabízet. Neopomenutelné také je, že by si nikdo z politiků nedovolil ani na chvilku pomyslet na nějaké protiprávní jednání a korupční pokušení, která na politiky tu a tam číhají.

Současný systém zastupitelské demokracie, ve kterém vládnou silné stranické aparáty, funguje na bázi: „Jednou za čtyři roky nám to vhoď a pak drž hubu a krok“. To dlouhé více jak čtvrtstoletí od sametové revoluce by nás mělo utvrdit v tom, že je změna politického sytému nevyhnutelná a velice žádoucí.

Ta změna musí být radikální, jinak se nic nezmění. Přímá demokracie švýcarského typu, takovou změnou je a jsem přesvědčen, že by pro všechny občany přinesla spousty pozitivního.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama