Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2017 7:37:00

Převléknout dres před závěrečnou čtvrtinou je neprofesionální a těžko přijatelné

Převléknout dres před závěrečnou čtvrtinou je neprofesionální a těžko přijatelné

Prohlášení klubu zastupitelů Změny pro Liberec k odchodu Ivana Langra

Náměstek pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr opustil na základě jednostranného rozhodnutí klub zastupitelů Změny pro Liberec. Ve funkci náměstka pro školství, sociální věci a kulturu dle jeho slov zůstává i nadále. Ivan Langr kandidoval v komunálních volbách 2014 na devátém místě kandidátky Změny pro Liberec, do zastupitelstva byl zvolen poprvé.

Jan Korytář, který kandidátku Změny do voleb vedl, k tomu říká: „Pro mě osobně je to určité lidské zklamání. Považoval jsem Ivana Langra za kolegu a profesionála, ale převléknout dres před závěrečnou čtvrtinou a opustit tým pro osobní zájmy, je jednak neprofesionální a jednak lidsky těžko přijatelné. Nejde ani tak o mě osobně, tyto situace jsem zažil už vícekrát, ale o celou skupinu lidí, která dala kolegovi Langrovi důvěru a bez níž by nebyl na současné pozici náměstka.“

Změna pro Liberec po odchodu Ivana Langra zůstává i nadále největším klubem v libereckém zastupitelstvu, má celkem jedenáct členů.

„Pokud bude kolega Langr i nadále naplňovat program Změny, nebudeme jeho odvolání navrhovat. Jde nám o prosazení našeho programu a zde Ivan Langr určitých výsledků již dosáhl. Je pro nás důležitější, aby se dokončilo co nejvíce projektů i v sociální oblasti.“ dodává Jan Korytář 

Josef Šedlbauer, radní za Změnu, k tomu říká: “Byli jsme zvoleni společně na čtyři roky a osobně považuji za věc osobní cti naši práci také společně dotáhnout. Pro příští volby je pak na každém, jakou cestou se dále vydá. V tom, co jsme slíbili voličům, budeme, věřím, s kolegou Langrem pokračovat ve spolupráci i nadále.“

„Práce kolegy Langra si vážím, jeho rozhodnutí odejít mě ale zklamalo. Naše diskuse uvnitř klubu bývají někdy bouřlivé, ani já se s kolegou Korytářem vždy neshodnu, ale spory řešíme vždy buď diskusí, nebo hlasováním, ale ne odchodem tímto způsobem.“ uzavírá Kateřina Absolonové, předsedkyně klubu zastupitelů.

Zastupitelé za Změnu pro Liberec budou i nadále pracovat na naplňování našeho volebního programu, s cílem i potřetí vyhrát komunální volby a pokračovat v zahájených změnách ve fungování i rozvoji našeho města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama