Mgr. Michal Pobucký, DiS.

primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • SOCDEM
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2018 15:02:00

Cílem je omezit byznys s chudobou

Cílem je omezit byznys s chudobou

Statutární město Frýdek-Místek vyhlásilo lokality, ve kterých nebudou nově přistěhovaným občanům vypláceny doplatky na bydlení.

Opatření obecné povahy se od 4. ledna 2018 vztahuje na čtyři domy, v nichž jsou provozovány soukromé ubytovny. Jedná se o dům na ulici F. Čejky č. p. 172, dále dva domy s č. p. 2062, 2063 a 1346 na ulici Míru a také dům č. p. 1352 na ulici Křižíkova.

„Cílem je omezit byznys s chudobou, zabránit přílivu nových nájemníků do soukromých ubytoven a zajistit v jejich blízkém okolí větší pořádek a klid. Sociálně slabé respektujeme, umíme se o ně postarat, ale nepřizpůsobivými občany nenecháme terorizovat naše slušné občany, kteří chtějí žít v klidu a bez obav,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

Ve vyjmenovaných domech a jejich okolí se ve zvýšené míře vyskytují sociálně nežádoucí jevy. Opakovaně zde zasahovala městská policie i Policie ČR, která řešila nejen přestupky, ale také trestné činy. V domech jsou často spatřovány osoby pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, dochází zde často k fyzickému napadání a vyhrožování. To vše nepříznivě působí zejména na děti, které v těchto domech a jejich okolí žijí.

„Příspěvek na bydlení ve výše zmíněných domech nebude úřad práce vyplácet novým nájemníkům. Současným nájemníkům příspěvek zrušit nelze,“ dodal primátor Pobucký.

Vyhlášené oblasti se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů:

dům č. p. 172, ulice F. Čejky
dům č. p. 2062 a 2063, ulice Míru
dům č. p. 1346, ulice Míru
dům č. p. 1352, ulice Křižíkova

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama