Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2018 15:07:23

Ve štábu Zemana se mezi sebou porvali dva novináři

Ve štábu Zemana se mezi sebou porvali dva novináři

Mladá Fronta, Lidové noviny a Seznam.cz publikovaly zprávy ohledně napadení novináře v Zemanově štábu. Tato média tedy neuvedla celou pravdu o tom, že se jednalo o rvačku dvou novinářů.

Honba za mediální senzací

Mladá fronta tedy opět prokázala, že umí lhát, jako když Rudé právo tiskne. Napsala totiž polopravdu o tom, že Zemanovi příznivci napadli novináře. Lidové noviny do každé rodiny nezapomněli publikovat, že se jednalo o útok proti novinářům. Obě média už ovšem zapomněla dodat, že se jednalo o útok ze strany novináře proti jinému novináři, protože oba nosili žluté visačky.

Dokonce ani na internetovém portálu Seznam.cz zřejmě nechtěli být redaktoři s nějakou senzací pozadu, takže uveřejnili článek, kde měli údajně Zemenovi příznivci napadnout reportérku, které pouze Jan Šolta shodil jako příznivec prezidenta Zemana telefon z ruky včetně další kamery reportérovi TV Nova.

Reportéři bez hranic tento incident popsali jako napadaní novinářů, ačkoliv se novináři nacházeli v soukromém a nikoliv veřejném objektu, kde se nechovali podle novinářské etiky, protože byli několikrát vyzváni, aby v tomto soukromém objektu přestali točit.

Idnes.cz: Policie šetří potyčky v Zemanově štábu jako výtržnictví

https://zpravy.idnes.cz/prezidentske-volby-zeman-stab-chodov-oslavy-f3a-/domaci.aspx?c=A180127_184340_domaci_bja

Lidovky.cz: Odsuďte útok proti novinářům, vyzývají Reportéři bez hranic české politiky

https://www.lidovky.cz/odsudte-utok-proti-novinarum-vyzvyvaji-reporteri-bez-hranic-ceske-politiky-1w5-/zpravy-svet.aspx?c=A180128_163842_ln_zahranici_ele

Seznam.cz: Ve štábu Miloše Zemana napadli jeho lidé pěstmi novináře. Zaútočili i na reportéku Televize Seznam

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prave-se-stalo-ochranka-ve-stabu-milose-zemana-pestmi-napadla-novinare-zautocila-i-na-reporterku-televize-seznam-42123

Jaká jsou tedy fakta?

Incident započal srdečním kolapsem Milana Rokytky, který publikuje svoje články v Parlamentních listech a v TOP týdeníku občanské právo. Je nutné dodat, že Milan Rokytna není redaktorem Haló novin, protože s tímto deníkem už zhruba 5 let nespolupracuje ani externě. 

Milan Rokytka zároveň ani není žádným spolupracovníkem s Parlamentními listy, jak mylně uvedla média Newsroom ČT24 a server Fórum24.cz. Rokytka tvrdí, že obdobný srdeční kolaps prodělal již před měsícem a zvažuje tedy podat na přítomné novináře kvůli jejich chování trestní oznámení za neposkytnutí první pomoci.

Kdyby opravdu měli přítomní novináři schopnost rozlišovat barvy, tak by zcela určitě zjistili, že žlutá barva visaček patřila novinářům a rovněž i aktérům rvačky Karlu Slezákovi a Alexandru Šulcovi, který se rozhodl na něj podat trestní oznámení, kdežto modrá barva visaček patřila podporovatelům prezidenta Zemana. Robert Žák, který se snažil oba aktéry od sebe oddělit nosil modrou visačku podporovatele prezidenta Zemana.

Jelikož se výše uvedení novináři poprali až po odjezdu prezidenta Zemana, tak nemohla být účastníkem incidentu ochranka prezidenta, ale pouze soukromá bezpečnostní agentura. Ochranka prezidenta se musí vyskytovat po boku prezidenta, nikoliv mimo jeho dosah. Opět Česká média prokázala, jak umí spolehlivě lhát.

Budou presstituti trestně stíháni za neposkytnutí první pomoci?

http://www.tydenikobcanskepravo.cz/2018/01/budou-presstituti-trestne-stihani-za.html

Videa zde:

https://www.youtube.com/watch?v=HatEsJtBWPo&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=vo2VhcADxSM

Kde je novinářská etika?

Někteří z novinářů kvůli honbě za senzací nerespektovali základní pravidla soukromé oslavy a ačkoliv byli jako novináři několikrát vyzváni, aby přestali natáčet v soukromých prostorách, tak stejně tuto výzvu neakceptovali.

Novináři by si měli uvědomit, že se na soukromé oslavě nemohou chovat jako běžní reportéři na veřejnosti. Už třeba vidím, jak si člověk k sobě do obýváku pozve souseda (nejlépe novináře) a potom ho nachytá, jak natáčí jeho dceru s někým v ložnici. Toto by se určitě také nikomu z Drahošových příznivců nelíbilo.

Zaujatá média vytvářela veřejné mínění

Ve své podstatě to byly právě různí skvěle pod-placení novináři a redaktoři, kteří před volbami ovlivňovali veřejnost polopravdami ohledně zpochybňování prezidentova zdraví a jeho politických schopností.

Rovněž se jednalo i o záměr mainstreamových médií, která publikovala různé nafouknuté zprávy o tom, že prezident Zeman dělá ve světě ostudu, ačkoliv ministr zahraniční Schwarzenberg ji opravdu prováděl svým chrápáním na konferencích.

Jednalo se také o kroky různých mediálních prostitutů, kteří vypouštěli fámy o tom, že prezident Zeman rozděluje lidi, což je ale v pluralitní demokracii u každého kandidáta zcela normálním jevem od doby, kdy KSČ ztratila ve státě svoji vedoucí úlohu a marxismus-leninismus není jediným názorovým proudem.

Závěrem

Podle výše uvedených faktů je zcela evidentní, že mainstreamovým médiím se delší dobu daří vytvářet senzace a překrucovat tak skutečnou pravdu. Pravda je tedy taková, že se na oslavě prezidenta porvali dva novináři, ale podle médií za to může zřejmě prezident Zeman. Je nutné upozornit na skutečnost, že letošní vítězství prezidenta Miloše Zemana je tedy možné považovat za vítězství občanů nad mainstreamovými médii.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama