Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2018 20:32:00

Nový zákon státu umožní stavět i na pozemcích, které dosud nevlastní

Nový zákon státu umožní stavět i na pozemcích, které dosud nevlastní

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákona, který urychlí realizaci prioritních dopravních staveb

 Paráda! Lidi, povedlo se! Před volbami jsem slíbil, že udělám maximum pro to, abychom urychlili výstavbu dopravní infrastruktury. Všichni totiž víme, že výstavba silnic, dálnic nebo železnic v Česku drhne. Trvá to a to mě štve. Pro příklad nemusíme chodit daleko. Vždyť na "naši" D35 čekáme desítky let.

Rozhodl jsem se proto s tím něco udělat. Vím, že spousta z Vás sleduje vývoj zákona 416 o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury. Jsem zástupce předkladatelů a povedlo se mi pro zákon vyjednat podporu napříč všemi poslaneckými kluby. To se vážně moc často nestává a proto si toho nesmírně vážím.

A můžu Vám říct, že jsme udělali další významný krok. Na hospodářském výboru jsme včera schválili tento klíčový zákon, který státu usnadní výstavbu nejdůležitějších dopravních staveb. Měl jsem v něm 17 návrhů a všechny prošly, takže mám obrovskou radost.

Ptáte se, čím je "tenhle" zákon výjimečný? Důvodů je několik, ale kdybych měl jmenovat jenom jeden z nich, bylo by to zavedení mezitímního rozhodnutí - označovaného spíše jako předběžná držba. Státu totiž dá možnost začít stavět i na pozemcích, které dosud nevlastní, a soudní spory o vyvlastnění a náhradu za něj vyřešit později.

Nemusíte mít strach o zneužití. Mezitímní rozhodnutí se použije pouze u prioritních dopravních staveb, které jsou v nezpochybnitelném veřejném zájmu. A jak pomůže? V konkrétních případech může jít až o čtyři roky. A to už je dost, ne?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama