Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2018 21:29:00

Chceme podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články

Chceme podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články

Komentář na facebookovém profilu k návrhu zákona o zvýhodnění elektromobilů.

Možná se ptáte, proč „vymýšlíme“ nové označení některých aut. Díky novému a na první pohled viditelnému označení by se řidiči ekologických vozidel mohli dočkat některých zvýhodnění. Ilustrativně se jedná například o osvobození od úhrady časového poplatku za užití zpoplatněné pozemní komunikace, umožnění jízdy ve vyhrazených jízdních pruzích, úleva z placení poplatků za parkování či za vjezd do vyhrazených oblastí.

A proč to všechno? Chceme totiž podporovat nákup elektromobilů, hybridů a aut na palivové články. V souladu s Akčním plánem o budoucnosti automobilového průmyslu chceme řidiče motivovat k nákupu a užívání ekologicky šetrnějších automobilů. Můžeme tak například snížit množství škodlivých látek ve městech a ovlivnit pozitivně prostředí, ve kterém žijeme.

Můj návrh je inspirován i zkušenostmi například z Německa, Rakouska, Maďarska či Norska. Právě tyto státy už v minulosti pro elektrická vozidla podobnou speciální registrační značku zavedly. Konkrétně v Norsku je používáno označení „EL“ případně „EV“, v Německu pak „E“. Podobnou změnu už dokonce připravuje i Polsko nebo Slovinsko. Právě tento trend nám dává jasně najevo, že jdeme správným směrem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama