Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2018 22:41:00

Ke změně může pomoci každý z nás

Ke změně může pomoci každý z nás

Komentář na facebookovém profilu k omezení emisí.

Tohle je důležitá zpráva. Možná jste to četli. Byly toho plné noviny a dávali to i v televizi. Vědci nedávno vydali zprávu, ve které varují před intenzivním oteplováním planety. Klima se naprosto vymklo kontrole a Země směřuje k oteplení až o tři stupně Celsia. Nemusíte být odborníci na životní prostředí, abychom se společně shodli na tom, že takhle je to špatně. Koneckonců vzpomeňme si na letošní léto a extrémní vlnu veder, která Česko provázela. Proto vítám krok směrem k omezení emisí aut, který by mohl životnímu prostředí alespoň trochu pomoci.

Jasně, vím, že je naše ekonomika je založena na automobilovém průmyslu a měli bychom v tomto případě každou změnu "zvažovat dvakrát". Přeci jenom náš průmysl je citlivý a nesmíme dopustit, aby se tohle opatření na něm negativně podepsalo. Jsem ale přesvědčený, že české i evropské automobilky to zvládnou. Je to velký krok a myslím si, že podobná dohoda by bez EU nebyla moc dobře možná. Teď jde o to, jak zareagují další státy v čele s USA. Zda se zachovají zodpovědně a přidají se, nebo si Donald Trump dále pojede svou sobeckou politiku "Make America Great Again".

Ke změně může pomoci každý z nás a málokdo si to přitom uvědomuje. Je to jednoduché. Kupujme výrobky, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Není pravda, že jeden člověk svět nezmění. Změní. Když tímhle pozitivním myšlením „nakazíme“ většinu z nás, změna dřív nebo později přijde. První vlaštovkou v tomhle ohledu je třeba rozhodnutí řetězců ustoupit od jednorázových plastů a za tohle rozhodnutí jim patří velké díky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama