Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2018 22:08:00

Dopravní uzel by měl propojit silniční, železniční, vodní a leteckou dopravu

Dopravní uzel by měl propojit silniční, železniční, vodní a leteckou dopravu

Komentář na facebookovém profilu k plánům Dopravního uzlu Pardubice

Dopravní uzel Pardubice je jedním z dalších krůčků, na jehož konci by měly Pardubice plnit roli centra a propojit silniční, železniční, vodní a leteckou dopravu. Na tomto projektu se aktivně pracuje už skoro tři roky a konečně začíná mít první viditelné výsledky. O DUPu jsem psal už dříve a informoval jsem Vás o jeho vývoji. Je to unikátní studie a analýza o možném propojení dopravních módů v Pardubicích.

Tento projekt kompletně mapuje oblast Pardubic a ukazuje možnosti jak a kudy propojit jednotlivé dopravní módy. Centrem by mělo být multimodální logistické centrum. Toto překladiště bude součástí přístavu u Labe, ke kterému by měla být přivedena železnice od nádraží z hlavního koridoru a také silniční propojky od silnic první třídy ve městě. Budoucí centrum vznikne u Labe zhruba na úrovni Svítkova. Určitě počítáme s propojením centra skrze místní komunikace i s letištěm, kde už osobní doprava funguje a dokončuje se nový terminál. Navíc velmi úspěšně se rozjíždí i nákladní letecká přeprava.

Klíčovým momentem k úspěchu DUP bude splavnění Labe, se kterým v současnosti máme problém v Přelouči. Nicméně jsem optimista a věřím, že trpělivým jednáním s Ministerstvem životního prostředí a s Evropskou komisí to vyřešíme ke spokojenosti všech. Vždyť vodní doprava je ekologická a prospěšná. A určitě není od věci uvést, že v přepočtu na jednu přepravenou tunu produkuje v desítkách procent nižší emise než kamiony.

Vizualizace DUPu ukazuje jednotlivé akce dopravní infrastruktury. Přehledně formou montáže do satelitních map. Takže i laik si dokáže představit, kde co nového vznikne. Určitě neváhejte a jakmile budete mít cestu kolem našeho nádraží, určitě se běžte podívat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama