Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2019 13:06:00

Informovanost řidičů je velkým problémem. A přitom řešení je nadosah

Informovanost řidičů je velkým problémem. A přitom řešení je nadosah

Komentář na facebookovém profilu ke zřizování datových schránek

Ruku na srdce, asi každý z nás někam v životě spěchal. Do práce, na schůzku nebo třeba na rodinnou oslavu. Některé z nás ale posléze čekalo nepříjemné zjištění v podobě dopisu ve schránce, který oznamoval, že tento spěch byl spravedlivě "odměněn" trestnými body. Znám spoustu řidičů, kterým se to stalo. Jedno mají ale většinou společné. Shodují se na tom, že nevěděli o ztrátě bodů a že jim kvůli tomu dokonce hrozí odebrání řidičského průkazu.

Právě informovanost řidičů je velkým problémem. Jasně, dnes si může každý z nás zajít na poštu a požádat o výpis z evidenční karty řidiče nebo o výpis z registru o záznamech v bodovém hodnocení. Musíte mít ale na to čas. Nicméně málokdo ví, že tohle není jediný způsob, jak zjistit stav svého bodového konta. Ptáte se, jak na to? Stačí mít datovou schránku!

Její zřízení je zcela zdarma a můžete se k ní přihlásit kdykoliv a kdekoliv na světě prostřednictvím internetu. Je to skvělá služba a nebál bych se ji označit za "vlajkovou loď" české digitalizace. Zpátky ale k věci. Prostřednictvím datové schránky si můžete zažádat o výpis a prakticky ihned zjistit stav svého bodového konta. Stejně tak ale lze získat například výpis z rejstříku trestů atd. Oblastí, kde lze takto datovou schránku využít, je vážně mnoho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama