RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2016 18:10:15 - Venda3

Pane poslanče !

Myslíte si, že by v ČR měl být zcela zakázán výkup železného šrotu od fyzických osob ? Krádeže po opatření s platbami hotově sice poklesly, ale stále se dějí a stále je člověk, který jde do sběrny okrádán. Nemělo by se tomu učinit přítrž a prostě výkup zakázat, nebo výkup organizovat prostřednictvím firmy ve vlastnictví města, nebo státu a pod řádnou kontrolou umístěním kamer se záznamem , aby bylo jasně vidět co je vykupováno a kolik toho je ? Myslím, že by to bylo nejlepší, Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.09.2016 10:50:34 - RNDr. Pavel Poc
Dobrý den, na podobnou otázku jsem už odpovídal několikrát a vždycky odpovídám stejně. Ne, nemyslím si to, byl by to krok zpátky. Kvůli pár nepoctivcům nelze likvidovat dobrou věc. Kamery, záznam, výkaznictví, kontroly, jakékoli opatření tohoto typu samozřejmě ano. Osobně bych byl také pro zásadní přitvrzení postihů a intenzivnější práci Policie. Jestliže někdo přijme do výkupu bronzovou sochu nebo ozdobnou mříž bez toho, aby okamžitě zavolal policajty na toho, kdo to do výkupu přivezl, tak je spolupachatelem a má si jít sednout se zlodějem dohromady. Převést výkupy do kompetence obcí, omezit v tomto oboru podnikání, proč ne, pro obce by to byl vhodný výdělek k financování dalších veřejně prospěšných služeb, ale pravice Vám začne řvát jak na lesy a neprosadíte to v Českém parlamentu. Omezit  výkup šrotu protože někdo krade, to mi prostě připadá jako hrubá chyba. Je třeba přímo, bezprostředně a hlavně tvrdě postihnout toho, kdo krade i případného spolupachatele. 
P. Poc