Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2016 15:39:56 - VolicPravicak

Věk

Mohu se zeptat, proč jste tak mladý vstoupil do KSČM? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.10.2016 20:48:37 - Bc. Emil Pernica, DiS.
 Dobrý den,
rád Vám odpovím. Narodil jsem se 5 dní po tzv. sametové revoluci. A i když jsem nezažil dobu před rokem 1989, tak si jsem jist, že občané Československa od tohoto historického mezníku očekávali naprosto něco jiného než se po tom dělo. Lidé určitě nechtěli, aby se rozdal a rozkradl státní majetek, aby byly likvidovány podniky a pracovní místa, aby se čím dál více rozevíraly nůžky mezi chudými a bohatými a v neposlední řadě, aby se pro vážně nemocné musely pořádat sbírky místo toho, aby se postaralo veřejné zdravotnictví. A lidé si také určitě nepřáli rozpad Československa.
Když jsem během svého života sledoval politické dění, tak v podstatě každá vláda své občany zklamala. Vlády se nechávaly korumpovat a ovlivňovat lobbisty. Blaho národa vyměnili za svoje požitky. Příklady: byty OKD, rozpuštění důchodového účtu do rozpočtu, opoziční smlouva, kauza Diag Human, letouny CASA, Pandury, ,,křišťálově čisté" příjmy jistého bývalého premiéra, amnestie Václava Klause st., kauza Nagyová, Opencard a bohužel mnoho dalších kauz.
KSČM se v 90. letech jasně a upřímně omluvila za chyby a přehmaty, které se staly v letech 1948 - 1989. KSČM si také v 90. letech jasně stanovila svoji politiku a začala se reformovat na moderní levicovou stranu. KSČM také celá léta trpělivě kritizovala a upozorňovala na chyby vlád v novém kapitalistickém zřízení. Upozorňovala, že se stát rozkrádá a nikdo ji nebral vážně. I přes všechny ty útoky hlavně v 90. letech KSČM těžké chvíle přečkala a nenamočila se do žádného korupčního skandálu. Je to jediná čistá a poctivá parlamentní politická strana, která vidí alternativu v socialismu.
Politika mě zajímala zhruba od mých 12 let. Postupně jsem si uvědomoval, že se chci v mém životě politicky a společensky angažovat. A když jsem si všechna tato fakta srovnal v hlavě, tak vstup do KSČM byla jediná a jasná volba.