RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.10.2016 12:06:33 - El liz

Africká invaze

Dobrý den, řeší EU nějak invazi do Evropy, nebo opět jen přihlíží jako v loňském roce? https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/416549-za-jediny-den-vytahli-zachranari-ze-stredozemniho-more-pres-4-5-tisice-migrantu.html Nejde se věčně vymlouvat na chudé poměry v Africe popř. na změnu klimatu, když příčina je) jasná, při populační explozi, kterou Afrika zažívá,i díky naší humanit. činnosti,můžeme čekat víc a víc lidí. Nemůžeme za hladové somálské děti, čím více jich budeme sponzorovat, tím více jich bude. Řekněme na rovinu, máme pak vůbec nějakou šanci na přežití? Počet migrantů, které vloni za velké slávy přijalo Německo vyprodukuje Severní Afrika při své "množivosti" za jediný týden. Musíme pomáhat až do sebezničení? Kde je politika regulace porodnosti?Když nemám na to uživit své dítě,tak si ho nepořizuji!Dříve nebo později bude muset vyspělá část světa (a to včetně jejích "elit", protože ani ty nejsou nedotknutelné) tuhle otázku řešit,pokud bude chtít být zachována.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2016 10:25:00 - RNDr. Pavel Poc
Ano, řeší. Mnohé z toho co uvádíte je bráno v úvahu v rámci plánu využít rozvojové pomoci nikoli k financování elit afrických zemí, diktátorských režimů nebo bezpracné potravinové pomoci, která je často také zneužívána diktátorskými režimy. V novém plánu jde především o to, umožnit ekonomický rozvoj problematických oblastí pomocí investic soukromého a veřejného sektoru, vytváření pracovních míst a tím zvyšování životní úrovně. Tak jak je běžné v jiných částech světa, se zvyšováním životní úrovně jde ruku v ruce i snižování porodnosti. Přesto si dovoluji dodat, že humanismus je a bude základem Evropské kultury a neznamená rozhodně sebezničení, spíš naopak.