RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.10.2018 10:53:02 - Hana Novotná

Dotaz . A s jakými opatřeními se chystá EU (potažmo i ČR) přijít, aby tuto situaci změnila?

Pane europoslanče, je dobré, že je belgickými vědci zmapováno, že opravdu dochází k přílišnému kontaktu našich dětí s různými chemickými látkami. To, co všichni víme, je potvrzeno. Má tedy EU již připraven plán, co udělat, jak tomu zamezit? Co může ČR udělat nezávisle na EU - o horší kvalitě potravin u nás víme, ministr Jurečka poslal již dopis do EU, o výsledku mně není nic známo. Lépe než to by bylo např. zpřísnit normy a kontrolu zde po vzoru západních zemí...Co si myslíte Vy?
Děkuji předem za odpověď. Hana van der Lindenová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.11.2018 16:34:22 - RNDr. Pavel Poc
 Dobrý den,
děkuji za zájem o tuto problematiku. Cesta, kterou navrhujete je samozřejmě možná a správná. Ostatně celý problém tzv. dvojí kvality je dán neexistencí některých potřebných národních norem. Jinak pokud jde o dvojí kvalitu, tak podstatná byla aktivita europoslanců za ČSSD, ne pana Jurečka. Zabýváme se tím už od roku 2011, ano tak dlouho trvalo přesvědčit Evropskou komisi, aby to začala řešit. Nyní se připravují metodické pokyny pro národní kontrolní orgány a legislativa na Evropské úrovni, která dvojí kvylitu zařadí mezi tzv. nekalé obchodní praktiky. 
Sledujete www.pavelpoc.cz nebo můj FB pro informace.
S pozdravem
P. Poc