Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2019 15:40:15 - Damph

Co to ANO navrhuje?

Nevím jak Vy, ale naše vláda, kde má ANO většinu, chce protlačit tento návrh na změnu pohlaví bez operace, naštěstí proti tomu bojují sexuologové: https://www.info.cz/cesko/vlada-ma-problem-sexuologove-odmitaji-vydavat-posudky-na-zmeny-pohlavi-bez-operace-39984.html. Je dle Vás normální aby nějaký muž mohl díky tomuto návrhu chodit do dámských sprch? Je dle Vás normální když si u doktora člověk zažádá o změnu pohlaví a dostane o tom potvrzení, přestože biologicky bude mít pohlaví odlišné od toho co má v papírech? Nezkusíte ještě něco říct svým partnerům ve vládě aby přehodnotili tento šílený návrh?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2019 12:44:57 - Ing. Martin Kolovratník

Dobrý den, pane Černochu,
 
děkuji Vám za dotaz. Myslím se tato problematika nespadá primárně do oblasti, kterou se v Poslanecké sněmovně zabývám. Vystudoval jsem Dopravní fakultu Jana Pernera Univerzity Pardubice a proto veškerou svou energii a čas věnuji rozvoji české dopravy. Nejsem psycholog, lékař nebo sexuolog, abych mohl odborně posoudit návrh této novely a její dopad do každodenního života. Přesto ale rád odpovím. Jsem v tomto směru konzervativní člověk. Podle mě muž je muž a žena je žena. A nic mezi tím. Lidsky chápu osoby, které mají s pohlavím problém a je určitě dobře, že jim lékařská věda dokáže pomoci. Jakákoli eroze tradičního přístupu (tzn. biologický pohled –  jsme savci a ti mají dvě pohlaví, mužské a ženské, chcete-li samčí a samičí) je pro mě těžko přijatelná.