RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2019 14:31:31 - Damph

Proč máme transexuálům platit operace?

V čase 10:50 zde mluví odborník o tom že když se někdo rozhodne předělat na opačné pohlaví, tak mu náklady na operaci hradí pojištovna: https://tn.nova.cz/clanek/strepiny-4-3-2019.html. Co se to dnes děje, lidé sbírají víčka aby někomu pomohli s léčbou, ale takovýto rozmar někomu zaplatí pojištovna z našich peněz - nemyslíte že je něco špatně?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2019 15:24:29 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Černochu,

ano, máte pravdu, je něco špatně nebo řečeno s klasikem, je něco shnilého ve státě dánském (v našem případě českém). Nepovažuji za správné, aby si lidé mohli měnit pohlaví podle toho, jak se jim zlíbí. Když už je někdo nevývratně přesvědčen o tom, že žije ve špatném těle,že musí změnit své pohlaví, mělo by se tak stát po předchozí operaci, provedené na náklady onoho člověka. Myšlenku, že ke změně pohlaví stačí pouhé prohlášení, aniž by došlo k operativním změnám na těle toho člověka, považuji za jednu ze šíleností moderní doby.

S pozdravem

Jan Zahradník