RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2019 14:33:05 - Budějce

Václav Klaus ml. a

Dobrý den, pane poslanče,

zdá se, že jste dostali od Vašeho vedení zákaz se vyjadřovat k vyloučení Václava Klause ml. Proto se zeptám jinak. Myslíte si, že konzervativní a pravicové hodnoty, ke kterým se ODS nominálně hlásí, zosobňuje lépe než Václav Klaus ml. starosta Řeporyjí Pavel Novotný. A moc prosím, abyste se vyvaroval alibistické odpovědi typu, že funkce starosty Řeporyjí není tak důležitá jako funkce poslance a předsedy školského výboru sněmovny. Ptám se na pravicové a konzervativní hodnoty. Děkuji a přeji hezký den.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2019 8:58:24 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Budějce,

který se tak naléhavě ptáte na pravicové a konzervativní hodnoty, a přitom se podepisujete pod svůj dotaz pseudonymem. Je mi jasné, že v té mlýnici názorů a protinázorů nechcete jít s kůží na trh. To je ale Vaše věc. Nechcete riskovat, že byste se mohl mýlit, jako se mýlíte třeba v tom, že nám vedení ODS něco zakazuje. Za 29 let, které jsem členem ODS, mi její vedení nic nezakazovalo ani nepřikazovalo. Nakonec, nenechal bych si nic takového líbit a říkal bych si, co uznám za vhodné. Nyní k Vaší otázce. Václava Klause ml. znám několik let, vím, že byl členem ODS, ze které vystoupil,  pak do ní zase vstoupil a nakonec z ní byl vyloučen. Uznávám jeho schopnost se velmi přiléhavě vyjadřovat, zejména písemnou formou, rád čtu jeho komentáře na Novinkách. S jeho některými názory souhlasím, s jinými ne. To, že byl z ODS vyloučen, mne nijak netěší, beru to ale jako realitu a podporuji v této věci předsedu Fialu a vedení ODS. Co se týká toho pana Novotného, vychází můj názor z toho, že jej neznám a nikdy jsem se s ním nepotkal. Nemám po pravdě ani čas se jeho působením zabývat. Když si jej Pražáci dali na kandidátku a následně jej zvolili starostou, je to jejich věc. Když se jim nebude jeho působení ve funkci líbit, příště jej na kandidátku nedají, Když jim budou jeho politické názory nebo jeho soukromý život protivné, mohou způsobit jeho vyloučení z ODS. To je asi tak všechno.

S pozdravem

Jan Zahradník