RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2019 10:09:16 - zhnusený

Včera 23.7. jsem sledoval část diskuse na čt 24 o ekologických aktivistech

Měl jsem nutkavý pocit dát pár facek všem zúčastněným a bohužel i vám. Proboha, vás nenapadlo jim vysvětlit, že nulová uhlíková stopa neznamená jenom přikládání uhlí do kamen, nebo létat letadlem? Že to ono uhlí se nespaluje jenom v kotlích, ale také v hutích? Že to konec spalování fosilních paliv neznamená snížení životní úrovně, ale jistou smrt hladem pro nejméně tři čtvrtiny obyvatel planety? Zatím jsem neslyšel, že by jsme ovládli technologii, ve které by jsme dokázali tavit železo v masívním měřítku jinak, než v hutích, kde se topí koksem.Bez železa nebude ocel a bez ocele nebudou nejenom traktory, ale ani ty lopaty a motyky. Nulová uhlíková stopa je návrat do doby kamenné. A spolu s návratem k přírodním materiálům se nám drasticky zúží i naše schopnosti při výrobě potravin. Tady nejde o nějaké imaginární snížení životní úrovně, ale o genocidu smrtí hladem pro drtivou většinu obyvatel planety. Nemluvě o tom, co postupné vyhladovění udělá s lidskou společností.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.08.2019 13:45:05 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane zhnusený,

tak to jsem měl štěstí, že jsem nebyl ve Vaší blízkosti po té debatě. Jsem už starší pán a prát jsem se nikdy moc neuměl. Připomínám jen to, že jsem byl konfrontován se slečnou, která je typickou představitelkou toho dětského stávkového hnutí, v jehož čele je Greta Thunberg. S tou se nedalo moc debatovat, ona se jen stále divila, že někdo  si dovolí mít jiné názory než ona. No to s tím železem mne nenapadlo. Jinak souhlasím s Vaším názorem, je třeba upozorňovat i na tyto věci.

S pozdravem

Jan Zahradník