Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2020 12:52:11 - jadeit

Dobrý den - dotaz k Istanbulské úmluvě.

pod pláštíkem něčeho, co máme dostatečně ošetřeno v našich zákonech, jsou v ní salámovou metodou podsouvány naprosto nepřijatelné věci - třeba posílení kompetencí nikým nevolených neziskovek, jejichž politicko-aktivistická činnosti již dnes vyvolává pnutí ve společnosti. Je to nebezpečný dokument, ale někteří poslanci za Ano s ním souhlasí - pokud by to bylo díky jim prohlasováno v PS vaše volební preference hodně spadnou - případně ten, kdo si to trochu hlídá, dotyčné souhlasně hlasující vykroužkují . Uvědomují si poslanci za Ano, že mnoho lidí je volí jako protiváhu názorů TOP, Pirátů , socdem a STAN právě proto, že s jejich politikou v těchto oblastech nesouhlasí? A že pokud poslanci za Ano budou volit v jednom bloku s výše jmenovanými v této mimořádně citlivé otázce, že jim to mnoho jejich voličů neskousne? Za odpověď děkuji - a propo, můžete tento pohled vyřídit svým kolegům za Ano v PS?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2020 8:20:41 - Ing. Patrik Nacher
Dobrý den,

děkuji za dotaz. Myslím, že Istanbulská úmluva nic nepřinese a naopak se pod slupkou, která vypadá dobře, objevují věci, které mohou být nebezpečné. Původně možná dobrý záměr upozornit na násilí na ženách, se proměnil v šílenost, abych si vypůjčil slovo ze své knihy "Šílenosti doby korektní". A dovolím si tvrdit, že i druhé a třetí slovo z názvu knihy se hodí k tématu Istanbulské úmluvy - jde o další důkaz dnešní doby pseudokorektní.

Chránit ženy a bojovat proti násilí pomocí prevence je jistě bohulibé, nicméně k tomu postačí současné zákony. Nesouhlasit s Istanbulskou úmluvou tedy rozhodně neznamená nechránit ženy a nebojovat proti násilí na ženách, nýbrž nesouhlasit s šílenou genderovou ideologií, kterou lze snadno zneužít. Koneckonců kampaň MeToo je krásným příkladem toho, kam až může zajít "ochrana" před sexuálním obtěžováním.

Nejde o rovnost pohlaví, ale o něco, co překonává i dosavadní absurdní pokusy o pozitivní diskriminaci. Úmluva mimo jiné bude vyžadovat "změnu postojů, tradičních rolí pohlaví a stereotypů, díky nimž je násilí vůči ženám akceptovatelné ". Takže to začne kvótami o zastoupení mužů a žen, přes zavádění různých opatření k šíření nových genderových rolí, podporu neziskových organizací, které budou nositeli těchto opatření, kontrolu a případné stahování informací podporující původní pojetí role muže a ženy ve společnosti. Tady už se otevřeně bavíme o cenzurování a už se nikdo ani nesnaží tvářit, že tomu tak není. A na všechno budou dohlížet noví experti, nový kontrolní orgán (GREVIO). Sociální inženýrství bledne závistí.

Patrik Nacher