Ing. Josef Šenfeld

Za lepší život a krásnější domov
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2014 13:52:39 - dodo13

zákon o potravinách

Změny zákona o potravinách, která projednává sněmovna, jsou chválihodné, ale navýšíte také počet kontrol v obchodech/restauracích? Bohužel mám také zkušenost s tím, že i kontroly nejsou často efektivní, jestliže hygiena svůj příchod předem nahlásí. Jako pomocník v kuchyni jsem jednou kvůli tomu musel v jedné restauraci odnášet suroviny, protože nebyly skladovány úplně v souladu s normami. Když hygiena odešla, vše se zase vrátilo zpět...Budete se tak zabývat i efektivitou kontrol?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.04.2014 10:17:43 - Ing. Josef Šenfeld
 

Škoda, že jste neuvedl svoje jméno a oblast, ve které se nachází restaurační zařízení. Počet kontrol, pokud se týká provozu restaurací se pravděpodobně spíše sníží, pokud bude prosazena právě projednávaná novela zákona o potravinách. Uvádíte, podle mého zjištění nepravdivou informaci, že kontroly hygienické služby jsou dopředu kontrolované osobě avizovány. Hygienická služba si je vědoma toho, že oznamování by vedlo k úpravě stavu tak, aby při kontrole zařízení obstálo. V případě zjištění nedostatků v provozu restaurace je situace hygienickou službou řešena na místě podle závažnosti buď blokovou pokutou nebo zahájením správního řízení. A vždy je provedena následná kontrola, zda zjištěné závady byly odstraněny.

Pokud byla špatná situace v kuchyni Vám jako pracovníkovi kuchyně známá, měl by jste také aktivně přispět k řešení situace, a to třeba i anonymním upozorněním.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE