ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2015 17:55:20 - Rattie

Kde je spravedlnost v dávkách pro OZP?

Dobrý den, nevím, zda tomu trochu rozumíte ale mám problém se státem a rozhodováním o invaliditě. Jsem na tom hůře a hůře, snadno bych měla dosáhnout na druhý stupeň, ale mám jen první a OSSZ v Náchodě nechce překročit výši 45 %. V roce 2014 jsem požádala o přezkoušení, kde jsem uspěla jen s deseti procenty navíc. Psala jsem již ombudsmance, protože se mi nelíbí, že člověk, co je na tom lépe má III. stupeň a já, co jsem na tom nejen zdravotně, ale i existenčně špatně! Děkuji za odpověď, je mi 19 let, otec alkoholik, s matkou vedu soudní spor na zvýšení alimentů, bydlím s přítelem a za týden mám další operaci s LHK. Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.01.2015 18:59:42 - Ing. Karel Fiedler
Dobrý den, tak zdravotnictví opravdu není zrovna moje parketa, byť samozřejmě svůj názor na posuzování invalidity u nás mám. Omlouvám se, ale na základě dotazu o pár řádcích se nechci vyjadřovat k problému, který jistě bude mnohem složitější a zcela určitě by si vyžadoval mnohem větší prostor. Navrhuji pošlete mi text Vašeho dopisu ombudsmance (k.fiedler@psp.cz). Dostala jste již od ní nějakou odpověď ? Určitě však souhlasím s tím, že v posuzování invalidity se nelogičnosti najdou.