Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2015 2:29:04 - oldpoutnik

Měli bychom bránit obyčejné lidi...

Dobrý den, naprosto s Vámi souhlasím v tom, že ČSSD hodně hlasů odebírá p. Okamura a kdyby byly volby teď, tak by jich vzal opravdu dost. Zvláště když uvážíme šílené výlevy p.Dientsbiera, kterých jsme byli nedávno svědky. Jeho pozitivní diskriminace Romů a muslimů na úkor občanů této země, jejichž předkové tuto zem vybudovali, a kteří ji svou prací drží stále ještě na mapě je naprosto nehorázná... Ale k otázce... Jaká je teď, po dalších a dalších zprávách o útocích muslimů politika Vaší strany vůči řízené přistěhovalecké politice? Názor veřejnosti je myslím jasný - nikdo nechce, aby to zde vypadalo jako v Německu, Francii, Británii, Itálii, Švédsku - bohužel názor vlády jasný není... Zachováte nám zem pro příští generace, nebo se po vzoru některých okolních států ji budete snažit rozložit? Dle Vašeho komentáře doufám, že většina poslanců má stejné názory jako Vy, ale... Za odpověď děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2015 19:14:20 - Ing. Zdeněk Škromach
Dobrý den, děkuji za Vaši vyjádřenou podporu. Domnívám se, že výroky přítele Dienstbiera jsou především stanoviska jeho osobně a menšího zlomku členů ČSSD. Migrační politika je velmi složitá a rozsáhlá. Humanitární akce ve smyslu přijetí několika syrských nemocných dětí a poskytnutí jim péče a zázemí zde u nás považuji za zcela v pořádku. Je pravda, že vláda ČR ve svém programovém prohlášení problematiku migrační politiky nereflektuje. Nicméně ČSSD je stranou, která jako jedny ze svých hlavních priorit má svobodu, rovnost a solidaritu, z toho vyplývá, že náš stát by se před migrací neměl uzavírat, migrační politika by však měla být promyšlená, koncepční. ČR není v situaci, kdy by mohla přijímat tisíce migrantů.  Jak se již nechal slyšet předseda vlády Bohuslav Sobotka: "Jsem přesvědčen o tom, že ČSSD musí v České republice prosazovat řízenou imigrační politiku, která bude brát zřetel jak na naše humanistické hodnoty a mezinárodní závazky, tak bezpečnostní rizika, ekonomické zdroje a kapacitní možnosti pro skutečnou integraci přistěhovalců. Musíme se vyvarovat chyb, které dnes v řadě západních zemí přináší obtížně řešitelné konflikty. Naše země musí zůstat otevřeným místem pro pomoc lidem, kteří potřebují získat azyl v důsledku politického pronásledování či porušování jejich základních lidských práv. … Prosazujeme, aby naše vláda i Evropa pomáhala v místě konfliktů, které vyvolávají migrační vlny. Řešením humanitární krize v Sýrii není to, že se v Evropě budou budovat uprchlické tábory v situaci, kdy se řada bohatých arabských zemí v regionu před uprchlíky ze Sýrie uzavřela...“  Hezký den, Zdeněk Škromach