ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.11.2011 10:54:27 - Baron

Lze napravit tuto situaci v Opavě ?

Žena mučí třicet let sousedy nepořádkem v Opavě.
Široké okolí terorizuje nepořádkem a zápachem starší žena v Opavě. Úředníci jsou bezmocní a sousedé zoufalí.Více než čtvrt století vedou obyvatelé Fügnerovy ulice v Opavě marný boj se sousedkou Lianou Žigovou, jejíž zvláštní záliba shromažďovat odpadky všeho druhu učinila z její zahrady i z domu obří skládku uprostřed města.Odpadky pokrývají celou zahradu, která připomíná prales, zavalena je dokonce i přístupová cestička k domku od železné branky, nepořádek je místy navršen do výšky až dvou metrů.
"Už nevíme, co máme dělat. Je to strašné. Z jejího domu i zahrady se šíří hrozný zápach, dům není připojen ani na elektřinu, ani na vodu či plyn, lezou k nám od ní kvanta slimáků, běhají nám tady její kočky, kterých má asi patnáct, a znečišťují nám všechno výkaly. Nejhorší je ale ten smrad, v létě se nedá ani posedět na zahradě, nedá se to vydržet,“ říká nešťastně Pavel Fronček, jehož dům s příbytkem Liany Žigové sousedí.Do domu chodí oknem.Stejně neuvěřitelné množství odpadků, jaké je nashromážděno kolem domu, má však Liana Žigová i uvnitř. "Když u ní v domě onehda hořelo, museli si hasiči proházet cestu, nemohli k domu vůbec projít. A pak mě volali a ptali se, kudy se vevnitř dostanou nahoru do patra, že vůbec nemůžou najít schody! Nakonec museli z plošiny prosekat díru do střechy a pronikli do domu tudy,“ kroutí hlavou další ze sousedů Svatomír Ondračka s tím, že žena vůbec nepoužívá pro přístup do domu dveře, ale chodí do něj oknem."Vchodové dveře má zatarasené bortící se dřevěnou boudou, takže asi lozí oknem. Vychází hlavně v noci, kdy prohledává po Opavě popelnice, a bordel pak tahá sem. Jsme z toho zoufalí. Magistrát slíbil, že s tím něco udělá, tvrdili, že se paní odstěhuje, ale nestalo se tak, a už je to tři roky, co se tady nikdo z úředníků nepřišel podívat," říká soused."Lítáme už roky z jednoho odboru na druhý, posílají nás ze životního prostředí na výstavbu, na hygienu, chodili jsme sem a tam, ale nevyřešili jsme vůbec nic. Hygiena mi odepsala, že jelikož tady nedochází k přímému ohrožení života, nejsou kompetentní to řešit,“ krčí rameny Svatomír Ondračka, který už napsal na magistrát stohy stížností, neděje se ale nic. Úředníci totiž tvrdí, že vyčerpali všechny své možnosti a nemohou v této věci nic dalšího dělat. Liana Žigová už od města dostala pokutu, úředníci se snažili ji vystěhovat, nic ale nepomohlo. "Největším problémem je, že nepořádek je na soukromém pozemku, a bez jejího souhlasu tam nemůžeme nic dělat,“ říká mluvčí opavského magistrátu Jan Šindler, jehož jediná rada nešťastným lidem zní obrátit se na soud.
Nad tím však obyvatelé Fügnerovy ulice jen mávnou znechuceně rukou. "Když se budu s paní Žigovou soudit, nedosáhnu stejně ničeho. Spor by se určitě protáhl na několik let a navíc, když ona bude tvrdit, že to jsou věci, které potřebuje, nikdo ji nemůže donutit, aby je vyklidila,“ myslí si Pavel Fronček. Sama Liana Žigová se k situaci nijak nevyjádřila, spojit se s ní je totiž nemožné.Z domu vychází jen ojediněle a to hlavně v noci, a zásadně s nikým nekomunikuje, na výzvy o vpuštění na pozemek nereagovala, neotvírá prý ani úředníkům.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.